Vadnyúl pörkölt

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 2-3 szelet szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • só, bors, ételízesítő
  • 2 pörköltízesítő kocka
  • kb 500 ml víz
  • 2 evőkanál pirospaprika (őrölt)
  • 1 teáskanál köménymag (őrölt)
  • 2 ek majoranna
  • 1,5-2 kg nyúlhús

Elkészítése:

Az apróra vágott szalonnát, vöröshagymát és a préselt fokhagymát elkezdjük pirítani az olajon, majd alacsony lángon dinszteljük, amíg előkészítjük a húst.

A nyulat feldaraboljuk, átmossuk, majd belerakjuk az edénybe és átpírítjuk a hagymán.

Ha megpirult kicsit a hús, lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, öntünk hozzá vizet, befűszerezzük és összekeverjük.

Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb 1,5-2 óra).

Főtt krumplival vagy friss kenyérrel és savanyúsággal tálalhatjuk az elkészült nyúlpörköltet.

Tipp:

Nyúlhúsból ritkán készítek ételeket, de ha mégis az asztalra kerül, nagy sikere van.