Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Őzsült erdei gombás rizskrokettel, galagonya ketchuppal recept

Őzsült erdei gombás rizskrokettel, galagonya ketchuppal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg őzcomb filé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 1 kk mustár
    • olaj

    A kroketthez:

    • 1/2 csésze rizs
    • 1,5 csésze alaplé vagy víz
    • 15 dkg erdei gomba
    • kevés kakukkfű

    A panírozáshoz:

    • 10 dkg liszt
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsemlemorzsa
    • 2 dl olaj (a sütéshez)

    A ketchuphoz:

    • 20 dkg galagonya
    • 2 dl víz
    • 1 dl almaecet
    • 5 dkg barna cukor
    • csipet só és őrölt bors
    • 1/2 kk gyömbérpor
    • 1/2 kk őrölt szegfűbors
    • 1/2 kk szerecsendió
    • 2 szem szegfűszeg

    Elkészítése:

    Elkészítjük a pácot: a hagymát és a fokhagymát összezúzva tálba teszünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és kb. 1 dl olajat. Elkeverjük.

    A húst lehártyázzuk és a pácba forgatjuk. Lefedjük és legalább 2 órát hűtőben pácoljuk (legjobb ha egy éjszakára).

    A galagonya ketchuphoz a galagonyát puhára főzzük a vízben, ha megfőtt, átpasszírozzuk. Hozzáadjuk az almaecetet, cukrot, sót és a többi fűszert, majd visszatesszük még 5-10 percere főni.

    Közben ne felejtsük kevergetni!

    A kroketthez elkészítjük a rizst a szokásos módon (olajon fehéredésig pirítjuk, aztán alaplével felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.

    A gombát felaprítjuk és nagy lángon, pici olajon sóval és kakukkfűvel megpirítjuk. Az elkészült rizsbe forgatjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a golyókat, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá