Őzsült erdei gombás rizskrokettel, galagonya ketchuppal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg őzcomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 kk mustár
- olaj
A kroketthez:
- 1/2 csésze rizs
- 1,5 csésze alaplé vagy víz
- 15 dkg erdei gomba
- kevés kakukkfű
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj (a sütéshez)
A ketchuphoz:
- 20 dkg galagonya
- 2 dl víz
- 1 dl almaecet
- 5 dkg barna cukor
- csipet só és őrölt bors
- 1/2 kk gyömbérpor
- 1/2 kk őrölt szegfűbors
- 1/2 kk szerecsendió
- 2 szem szegfűszeg
Elkészítése:
Elkészítjük a pácot: a hagymát és a fokhagymát összezúzva tálba teszünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és kb. 1 dl olajat. Elkeverjük.
A húst lehártyázzuk és a pácba forgatjuk. Lefedjük és legalább 2 órát hűtőben pácoljuk (legjobb ha egy éjszakára).
A galagonya ketchuphoz a galagonyát puhára főzzük a vízben, ha megfőtt, átpasszírozzuk. Hozzáadjuk az almaecetet, cukrot, sót és a többi fűszert, majd visszatesszük még 5-10 percere főni.
Közben ne felejtsük kevergetni!
A kroketthez elkészítjük a rizst a szokásos módon (olajon fehéredésig pirítjuk, aztán alaplével felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
A gombát felaprítjuk és nagy lángon, pici olajon sóval és kakukkfűvel megpirítjuk. Az elkészült rizsbe forgatjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a golyókat, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »