Őzsült erdei gombás rizskrokettel, galagonya ketchuppal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg őzcomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 kk mustár
- olaj
A kroketthez:
- 1/2 csésze rizs
- 1,5 csésze alaplé vagy víz
- 15 dkg erdei gomba
- kevés kakukkfű
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj (a sütéshez)
A ketchuphoz:
- 20 dkg galagonya
- 2 dl víz
- 1 dl almaecet
- 5 dkg barna cukor
- csipet só és őrölt bors
- 1/2 kk gyömbérpor
- 1/2 kk őrölt szegfűbors
- 1/2 kk szerecsendió
- 2 szem szegfűszeg
Elkészítése:
Elkészítjük a pácot: a hagymát és a fokhagymát összezúzva tálba teszünk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és kb. 1 dl olajat. Elkeverjük.
A húst lehártyázzuk és a pácba forgatjuk. Lefedjük és legalább 2 órát hűtőben pácoljuk (legjobb ha egy éjszakára).
A galagonya ketchuphoz a galagonyát puhára főzzük a vízben, ha megfőtt, átpasszírozzuk. Hozzáadjuk az almaecetet, cukrot, sót és a többi fűszert, majd visszatesszük még 5-10 percere főni.
Közben ne felejtsük kevergetni!
A kroketthez elkészítjük a rizst a szokásos módon (olajon fehéredésig pirítjuk, aztán alaplével felöntjük, fedő alatt puhára pároljuk.
A gombát felaprítjuk és nagy lángon, pici olajon sóval és kakukkfűvel megpirítjuk. Az elkészült rizsbe forgatjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Vizes kézzel golyókat formázunk belőle és szokásos módon bepanírozzuk: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk a golyókat, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »