Őzsült erdei gombás rizskrokettel, galagonya ketchuppal

Hozzávalók 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 1 kg őzcomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1 kk mustár
  • olaj

A kroketthez:

  • 1/2 csésze rizs
  • 1,5 csésze alaplé vagy víz
  • 15 dkg erdei gomba
  • kevés kakukkfű

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj (a sütéshez)

A ketchuphoz:

  • 20 dkg galagonya
  • 2 dl víz
  • 1 dl almaecet
  • 5 dkg barna cukor
  • csipet só és őrölt bors
  • 1/2 kk gyömbérpor
  • 1/2 kk őrölt szegfűbors
  • 1/2 kk szerecsendió
  • 2 szem szegfűszeg