Őzsült erdei gombás rizskrokettel, galagonya ketchuppal
Hozzávalók 4 fő részére
Hozzávalók:
- 1 kg őzcomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1 kk mustár
- olaj
A kroketthez:
- 1/2 csésze rizs
- 1,5 csésze alaplé vagy víz
- 15 dkg erdei gomba
- kevés kakukkfű
A panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 dl olaj (a sütéshez)
A ketchuphoz:
- 20 dkg galagonya
- 2 dl víz
- 1 dl almaecet
- 5 dkg barna cukor
- csipet só és őrölt bors
- 1/2 kk gyömbérpor
- 1/2 kk őrölt szegfűbors
- 1/2 kk szerecsendió
- 2 szem szegfűszeg