Gombás marharagu kuszkusszal recept
Hozzávalók:
- 2 kg marhahús
- 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 szál rozmaring
- 3-4 db babérlevél
- oregánó
- 1 szelet gyömbér
- 3 paradicsom
- 1 paprika
- 4 dl vörösbor
- 4 dl víz
- 2 pörköltkocka
- 3 sárgarépa
- 1 doboz csiperke gomba
- 1 doboz kuszkusz
- ételízesítő
- bors
- olívaolaj
Elkészítése:
A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kissé megpároljuk.
Felöntjük a borral és a vízzel, beletesszük az áttört fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, megborsozzuk és beletesszük a pörköltkockákat is.
Fedő alatt kb 2 órán át hagyjuk főni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és a felszeletelt gombát is és még 20 percet főzzük.
A kuszkuszt hőálló tálba tesszük és felöntjük ugyanannyi forró vízzel. Megsózzuk és adunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd fóliával lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fóliát és átkeverjük a kész kuszkuszt.
A marharagut a kuszkusszal tálaljuk.
Tipp:
Ízlés szerint tálalható más körettel is. Én különlegesebbé szerettem volna tenni a kuszkusszal és bátran mondhatom, hogy sikerült! :)