Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gombás marharagu kuszkusszal recept

Gombás marharagu kuszkusszal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 kg marhahús
    • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 szál rozmaring
    • 3-4 db babérlevél
    • oregánó
    • 1 szelet gyömbér
    • 3 paradicsom
    • 1 paprika
    • 4 dl vörösbor
    • 4 dl víz
    • 2 pörköltkocka
    • 3 sárgarépa
    • 1 doboz csiperke gomba
    • 1 doboz kuszkusz
    • ételízesítő
    • bors
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kissé megpároljuk.

    Felöntjük a borral és a vízzel, beletesszük az áttört fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, megborsozzuk és beletesszük a pörköltkockákat is.

    Fedő alatt kb 2 órán át hagyjuk főni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és a felszeletelt gombát is és még 20 percet főzzük.

    A kuszkuszt hőálló tálba tesszük és felöntjük ugyanannyi forró vízzel. Megsózzuk és adunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd fóliával lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fóliát és átkeverjük a kész kuszkuszt.

    A marharagut a kuszkusszal tálaljuk.

    Tipp:

    Ízlés szerint tálalható más körettel is. Én különlegesebbé szerettem volna tenni a kuszkusszal és bátran mondhatom, hogy sikerült! :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá