Gombás marharagu kuszkusszal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 kg marhahús
  • 2 fej vöröshagyma (nagyobb)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • 3-4 db babérlevél
  • oregánó
  • 1 szelet gyömbér
  • 3 paradicsom
  • 1 paprika
  • 4 dl vörösbor
  • 4 dl víz
  • 2 pörköltkocka
  • 3 sárgarépa
  • 1 doboz csiperke gomba
  • 1 doboz kuszkusz
  • ételízesítő
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítése:

A megmosott és szárazra törölt marhahúst felkockázzuk. A hagymát felaprítjuk és egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és kissé megpároljuk.

Felöntjük a borral és a vízzel, beletesszük az áttört fokhagymát, a feldarabolt paradicsomot és paprikát. Ízlés szerint ízesítjük az ételízesítővel, megborsozzuk és beletesszük a pörköltkockákat is.

Fedő alatt kb 2 órán át hagyjuk főni. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a karikákra vágott répát és a felszeletelt gombát is és még 20 percet főzzük.

A kuszkuszt hőálló tálba tesszük és felöntjük ugyanannyi forró vízzel. Megsózzuk és adunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd fóliával lefedjük. 5 perc múlva levesszük a fóliát és átkeverjük a kész kuszkuszt.

A marharagut a kuszkusszal tálaljuk.

Tipp:

Ízlés szerint tálalható más körettel is. Én különlegesebbé szerettem volna tenni a kuszkusszal és bátran mondhatom, hogy sikerült! :)