Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz:
- 30 dkg szarvascomb
- 5 ek mustár
- 2 ek darabos áfonyalekvár
- 1 db narancs
- 1/2 tk. apróra vágott rozmaring
- só, bors
- 3 db közepes lilahagyma
- 3 db közepes paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3×3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk.
Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt héját és levét összekeverjük és a húsokat beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Következő nap negyedekre vágjuk a paradicsomot, a lilahagymát és vékony szeleteket darabolunk a szalonnából.
Egy nyársra sorban felszúrjuk a lilahagymát, szalonnát, szarvascombot és a paradicsomot. Addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és nyársunk!
Tipp:
Ha a nyársunk elfogy menet közben, akkor erősebb rozmaringágat használjunk helyettesítésként. Erre szúrjuk rá a húst és a zöldségeket!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »