Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz:
- 30 dkg szarvascomb
- 5 ek mustár
- 2 ek darabos áfonyalekvár
- 1 db narancs
- 1/2 tk. apróra vágott rozmaring
- só, bors
- 3 db közepes lilahagyma
- 3 db közepes paradicsom
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3×3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk.
Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt héját és levét összekeverjük és a húsokat beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.
Következő nap negyedekre vágjuk a paradicsomot, a lilahagymát és vékony szeleteket darabolunk a szalonnából.
Egy nyársra sorban felszúrjuk a lilahagymát, szalonnát, szarvascombot és a paradicsomot. Addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és nyársunk!
Tipp:
Ha a nyársunk elfogy menet közben, akkor erősebb rozmaringágat használjunk helyettesítésként. Erre szúrjuk rá a húst és a zöldségeket!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »