Áfonyás-narancsos pácban érlelt szarvascomb nyársra fűzve

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók kb. 6 db nyárshoz:

  • 30 dkg szarvascomb
  • 5 ek mustár
  • 2 ek darabos áfonyalekvár
  • 1 db narancs
  • 1/2 tk. apróra vágott rozmaring
  • só, bors
  • 3 db közepes lilahagyma
  • 3 db közepes paradicsom
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése:

A szarvascombot nagyobb darabokra (kb.3×3 cm) felkockázzuk sózzuk, majd borsozzuk.

Mustárt, apróra vágott rozmaringot, áfonyalekvárt, narancs reszelt héját és levét összekeverjük és a húsokat beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük.

Következő nap negyedekre vágjuk a paradicsomot, a lilahagymát és vékony szeleteket darabolunk a szalonnából.

Egy nyársra sorban felszúrjuk a lilahagymát, szalonnát, szarvascombot és a paradicsomot. Addig ismételjük, amíg van alapanyagunk és nyársunk!

Tipp:


Ha a nyársunk elfogy menet közben, akkor erősebb rozmaringágat használjunk helyettesítésként. Erre szúrjuk rá a húst és a zöldségeket!