Barackos citromtorta recept
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 citrom héja + a leve
- 1 teás kanál szódabikarbóna
Citromos krémhez:
- 3 dl tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 csomag vanilíás puding
- 6 evőkanál cukor
- 1 leve
- 150 g vaj
Barackos réteg:
- 560 g barack ami magozva 420g
- 100 g cukor
- 10 g zselatin
A tortát befedő krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét majd a liszttel elkevert szódabikarbónát.
Beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütő papírral bélelt tepsibe 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejből a pudingporból cukorból sűrű krémet főzünk.
Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.Ha kihűlt kikeverjük a vajjal.
A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk, Majd levesszük a tűzről és össze turmixoljuk.
Hozzáadjuk a zselatint és ha szükséges újra turmixoljuk, nehogy zselatin darabok maradjanak benne.
A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cmt elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel majd a citromos krém felét is rákenjük.
Ráhelyezzük a köralakba kivágott piskótánkat és a szélén elosszuk a maradék citromos krém 2/3 át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet és zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel.
Helyezzük rá a 3. piskóta lapot.
A tortát befedő krémhez a tejből cukorból és pudingból krémez főzünk, majd ha kihűlt simára keverjük a vajjal habzsákba töltve diszítjük vele a tortát.
Helyezzünk pár szelet citromot és barackot.
Tipp:
Igaz a sütőnket be kell kapcsolni ebben a nagy melegben is hogy elkészüljön ez a finomság de a végeredmény felfrissít. :)