Barackos citromtorta recept

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1 citrom héja + a leve
- 1 teás kanál szódabikarbóna
Citromos krémhez:
- 3 dl tej
- 1 teáskanál vanília aroma
- 2 csomag vanilíás puding
- 6 evőkanál cukor
- 1 leve
- 150 g vaj
Barackos réteg:
- 560 g barack ami magozva 420g
- 100 g cukor
- 10 g zselatin
A tortát befedő krémhez:
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás puding
- 3 evőkanál cukor
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét majd a liszttel elkevert szódabikarbónát.
Beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütő papírral bélelt tepsibe 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a tejből a pudingporból cukorból sűrű krémet főzünk.
Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.Ha kihűlt kikeverjük a vajjal.
A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk, Majd levesszük a tűzről és össze turmixoljuk.
Hozzáadjuk a zselatint és ha szükséges újra turmixoljuk, nehogy zselatin darabok maradjanak benne.
A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cmt elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel majd a citromos krém felét is rákenjük.
Ráhelyezzük a köralakba kivágott piskótánkat és a szélén elosszuk a maradék citromos krém 2/3 át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet és zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel.
Helyezzük rá a 3. piskóta lapot.
A tortát befedő krémhez a tejből cukorból és pudingból krémez főzünk, majd ha kihűlt simára keverjük a vajjal habzsákba töltve diszítjük vele a tortát.
Helyezzünk pár szelet citromot és barackot.
Tipp:
Igaz a sütőnket be kell kapcsolni ebben a nagy melegben is hogy elkészüljön ez a finomság de a végeredmény felfrissít. :)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »