Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Barackos citromtorta recept

Barackos citromtorta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 1 citrom héja + a leve
    • 1 teás kanál szódabikarbóna

    Citromos krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 teáskanál vanília aroma
    • 2 csomag vanilíás puding
    • 6 evőkanál cukor
    • 1 leve
    • 150 g vaj

    Barackos réteg:

    • 560 g barack ami magozva 420g
    • 100 g cukor
    • 10 g zselatin

    A tortát befedő krémhez:

    • 3 dl tej
    • 1 csomag vaníliás puding
    • 3 evőkanál cukor
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét majd a liszttel elkevert szódabikarbónát.

    Beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütő papírral bélelt tepsibe 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez a tejből a pudingporból cukorból sűrű krémet főzünk.

    Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.Ha kihűlt kikeverjük a vajjal.

    A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk, Majd levesszük a tűzről és össze turmixoljuk.

    Hozzáadjuk a zselatint és ha szükséges újra turmixoljuk, nehogy zselatin darabok maradjanak benne.

    A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cmt elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel majd a citromos krém felét is rákenjük.

    Ráhelyezzük a köralakba kivágott piskótánkat és a szélén elosszuk a maradék citromos krém 2/3 át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet és zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel.

    Helyezzük rá a 3. piskóta lapot.

    A tortát befedő krémhez a tejből cukorból és pudingból krémez főzünk, majd ha kihűlt simára keverjük a vajjal habzsákba töltve diszítjük vele a tortát.

    Helyezzünk pár szelet citromot és barackot.

    Tipp:

    Igaz a sütőnket be kell kapcsolni ebben a nagy melegben is hogy elkészüljön ez a finomság de a végeredmény felfrissít. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá