Barackos citromtorta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 citrom héja + a leve
  • 1 teás kanál szódabikarbóna

Citromos krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 csomag vanilíás puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 leve
  • 150 g vaj

Barackos réteg:

  • 560 g barack ami magozva 420g
  • 100 g cukor
  • 10 g zselatin

A tortát befedő krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 dl tejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük robotgéppel. Hozzáadjuk a citrom héját és levét majd a liszttel elkevert szódabikarbónát.

Beleforgatjuk a tojásfehérje habot. Sütő papírral bélelt tepsibe 180 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a tejből a pudingporból cukorból sűrű krémet főzünk.

Vanília aromával és a citrom levével ízesítjük.Ha kihűlt kikeverjük a vajjal.

A barackos réteghez a barackot kockákra vágjuk és cukorral forrástól számítva 10 percig forraljuk, Majd levesszük a tűzről és össze turmixoljuk.

Hozzáadjuk a zselatint és ha szükséges újra turmixoljuk, nehogy zselatin darabok maradjanak benne.

A piskótánkat 3 részre vágjuk, a középső lapból egy kört kivágunk a szélén 7-8 cmt elhagyva. Az alsó lapot megkenjük a barackos krémmel majd a citromos krém felét is rákenjük.

Ráhelyezzük a köralakba kivágott piskótánkat és a szélén elosszuk a maradék citromos krém 2/3 át, majd a közepébe öntsük bele a barackos krémet és zárjuk le ezt is a maradék citromos krémmel.

Helyezzük rá a 3. piskóta lapot.

A tortát befedő krémhez a tejből cukorból és pudingból krémez főzünk, majd ha kihűlt simára keverjük a vajjal habzsákba töltve diszítjük vele a tortát.

Helyezzünk pár szelet citromot és barackot.

Tipp:

Igaz a sütőnket be kell kapcsolni ebben a nagy melegben is hogy elkészüljön ez a finomság de a végeredmény felfrissít. :)