Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösbársony torta recept

Vörösbársony torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Téztához:

    • 295 g finomliszt
    • 114 g vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g cukor
    • 4 evőkanál folyékony málnapiros ételfesték
    • 11 g cukrozatlan kakaópor
    • 4 g vanília kivonat vagy aroma
    • 6 g só
    • 5 g ecet
    • 5 g szódabikarbóna
    • 246 g író

    Krémhez:

    • 250 g mascarpone
    • porcukor ízlés szerint
    • 1/4 kávéskanál vaníliaőrlemény
    • 4-5 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A vajat kevés cukorral elkezdjük kikeverni, majd a tojásokkal felváltva kihabosítjuk. Belekeverjük a vanília kivonatot és a festéket. Beleszitáljuk a kakaóport és elkeverjük.

    Az íróhoz öntjük a sót, majd ezt már egy spatulával keverjük el a masszában. Több részletben beleforgatjuk a szitált lisztet, ne legyen csomós!

    A szódabikarbónát felpezsegtetjük az ecetben és így keverjük el a masszában.

    Ha egynemű 3 egyforma méretű karikába osztjuk el. 180 fokon 18 centis formákból egy körben meg tudjuk sütni az egészet nagyjából 25-30 perc alatt.

    A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd vágjuk a tetejüket egyenesre és a levágott részeket tegyük félre összemorzsolva a díszítéshez.

    A mascarpone legyen szobahőmérsékletű, különben csomós lesz. Keverjük ki a porcukorral és a vaníliával. A tejszínt verjük habbá és mikor már lágy, de tartja magát keverjük bele a mascarponet és verjük stabil habbá.

    A kihűlt karikákat ezzel töltjük meg és kívülről is ezzel kenjük körbe. A levágott tésztából készített morzsával kedvünkre díszíthetjük.

    Felszeletelés előtt pár órára tartsuk hűtőben.

    Tipp:

    Nem csak a saját krémjével díszíthetjük, hanem akár svájci vajkrémmel is (mint a képeken), illetve akár fehércsoki ganache-al is.
    Akárhogy is döntünk nagyon finom lesz a végeredmény. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá