Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vörösbársony karácsonyfagömb torta recept

Vörösbársony karácsonyfagömb torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 300 ml olaj
    • 500 g finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 4 tk sütőpor
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 560 g barnacukor
    • 1 tk só
    • 400 ml író
    • 4 tk vaníliaaroma
    • 30 ml piros ételfesték
    • 4 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Krém:

    • 500 ml cukrászhab
    • 250 g mascarpone
    • 10 ek  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSlikőr
    • 4 ek mézeskalács fűszerkeverék
    • 1 csomag bourbon vanília

    Bevonat:

    • 500 g piros fondant
    • 200 g fehér fondant

    Formához:

    • félgömb alakú tortaforma
    • fondant simító lapocska
    • hópehely formájú nyomókorong
    • szalag

    Elkészítése:

    A piskótához egy tálban a lisztet, kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát, cukrot és sót elkeverjük, egy másik edényben az írót, az olajat, vaníliaaromát, ételfestéket.

    A száraz alapanyagokhoz kanalanként hozzáadjuk a nedveseket és minden alkalommal jól elkeverjük, míg a végén szép, csomómentes nem lesz.

    Egy félgömb alakú tortaformát kibélelünk, majd beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, légkeverés mellett 160 fokon kb 30-40 percig sütjük, tűpróbáig. Ezután a formában hagyjuk hűvös helyen teljesen kihűlni.

    A krémhez a cukrászhabot felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tojáslikőrt, a mascarponét és a bourbon vaníliát. 30 percig hűtőben tároljuk.

    A piskótát óvatosan kiborítjuk a formából, majd lapjában egy éles késsel három részre vágjuk. Jó vastagon megkenjük krémmel a lapok között, a maradékkal pedig bevonjuk a tortát úgy, hogy sima legyen a felülete.

    A piros fondantot porcukros szilikon lapon kör alakban kinyújtjuk, majd a szilikonról finoman a félgömb piskótánkra borítjuk.

    A fondant széleit a gömb aljához nyomkodjuk ügyelve rá, hogy a felület ne legyen ráncos a piskótán, az alján kilógó részeket pedig körben levágjuk. Fondant simító lappal addig simítgatjuk a tortánkat, amíg a felülete szép egyenletes nem lesz.

    A fehér fondantot kinyújtjuk, majd a nyomókorongokkal kis hópihéket szaggatunk ki belőle és a tortára simítjuk őket. A maradék fondantból a torta tetejére fogantyút formázunk és egy szalagot átfűzünk rajta.

    Fogyasztás előtt legalább 2 órán át hűtőben hűtjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá