Vörösbársony karácsonyfagömb torta

Hozzávalók 8 fő részére

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 300 ml olaj
  • 500 g finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 4 tk sütőpor
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 560 g barnacukor
  • 1 tk só
  • 400 ml író
  • 4 tk vaníliaaroma
  • 30 ml piros ételfesték
  • 4 nagyobb tojás

Krém:

  • 500 ml cukrászhab
  • 250 g mascarpone
  • 10 ek tojáslikőr
  • 4 ek mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csomag bourbon vanília

Bevonat:

  • 500 g piros fondant
  • 200 g fehér fondant

Formához:

  • félgömb alakú tortaforma
  • fondant simító lapocska
  • hópehely formájú nyomókorong
  • szalag