Túrótorta recept
Ők is elkészítették
- 15 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 50 dkg túró
- 10 dkg vaníliás pudingpor (2,5 csomag, vagy 9 dkg keményítő és 1-1,5 dkg vaníliás cukor)
- 15 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 4 dl tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 vanília rúd kikapart belseje
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítése:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Ezután kinyújtjuk a tésztát, és az előre kivajazott 22 cm-es tortaformába simítjuk úgy, hogy a tészta kb. a forma feléig érjen fel az oldalakon is. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha a tészta felpúposodik, finoman visszanyomhatjuk, nem szükséges pitesúlyokat használni.
A krémhez minden hozzávalót egy tálban simára keverünk. Az elősütött tésztára öntjük a folyós krémet úgy, hogy a krém elérje a tészta peremét. 90-100 percig sütjük 190 fokos sütőben. Ha a teteje túl hamar pirulni kezd, egy darab alufóliát lazán helyezzünk a formára (ne érjen közvetlenül a tortához). Az utolsó pár percre levehetjük a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje.
Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük – bár nehéz megvárni, amíg kihűl!
Sztori:
Bevallom, sosem készítettem ilyet ezelőtt, de ezután bizony fogok! Fantasztikus! Olyan, mint a rétes, csak még jobb. Imádom, és mostantól mindenki ezt fogja dicsérni! Az ötlet a sajttortából jött, mert kinézetre hasonlítanak, de mivel még a tejfölöm csöpög, a cheesecake várat magára. Viszont volt túróm. Halleluja!
Jó tanácsok:
- Tészta felpúposodása: Ha a tészta sütés közben felpúposodik, finoman nyomjuk vissza, nem szükséges pitesúlyokat használni.
- Alufólia használata: Ha a torta teteje túl gyorsan pirul, lazán takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg.
- Kihűtés: Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük, így jobban összeáll.