Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrótorta recept

Túrótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:
    • 15 dkg liszt
    • 5 dkg porcukor
    • 10 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    Töltelékhez:
    • 50 dkg túró
    • 10 dkg vaníliás pudingpor (2,5 csomag, vagy 9 dkg keményítő és 1-1,5 dkg vaníliás cukor)
    • 15 dkg porcukor
    • 4 dl tej
    • 4 dl tejföl
    • 1 citrom reszelt héja
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 vanília rúd kikapart belseje
    • vaj a forma kikenéséhez

    Elkészítése:

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kevés lisztet. Ezután kinyújtjuk a tésztát, és az előre kivajazott 22 cm-es tortaformába simítjuk úgy, hogy a tészta kb. a forma feléig érjen fel az oldalakon is. Az előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Ha a tészta felpúposodik, finoman visszanyomhatjuk, nem szükséges pitesúlyokat használni.

    A krémhez minden hozzávalót egy tálban simára keverünk. Az elősütött tésztára öntjük a folyós krémet úgy, hogy a krém elérje a tészta peremét. 90-100 percig sütjük 190 fokos sütőben. Ha a teteje túl hamar pirulni kezd, egy darab alufóliát lazán helyezzünk a formára (ne érjen közvetlenül a tortához). Az utolsó pár percre levehetjük a fóliát, hogy szépen megpiruljon a teteje.

    Miután megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük – bár nehéz megvárni, amíg kihűl!

    Sztori:

    Bevallom, sosem készítettem ilyet ezelőtt, de ezután bizony fogok! Fantasztikus! Olyan, mint a rétes, csak még jobb. Imádom, és mostantól mindenki ezt fogja dicsérni! Az ötlet a sajttortából jött, mert kinézetre hasonlítanak, de mivel még a tejfölöm csöpög, a cheesecake várat magára. Viszont volt túróm. Halleluja!

    Jó tanácsok:

    1. Tészta felpúposodása: Ha a tészta sütés közben felpúposodik, finoman nyomjuk vissza, nem szükséges pitesúlyokat használni.
    2. Alufólia használata: Ha a torta teteje túl gyorsan pirul, lazán takarjuk le alufóliával, hogy ne égjen meg.
    3. Kihűtés: Hagyjuk a tortát teljesen kihűlni, mielőtt szeleteljük, így jobban összeáll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá