Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós torta recept

Túrós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága


  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 12 tojás
    • 24 dkg porcukor
    • 16 dkg liszt
    • 8 dkg kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 4 evőkanál olaj
    • 4 evőkanál víz

    Töltelék:

    • 50 dkg túró
    • 20 dkg porcukor
    • 2 tasak vaniliás cukor
    • 1/2 citrom leve
    • 2 dl habtejszín
    • 150 g tejföl
    • 10 g zselatin
    • 1 dl víz
    • reszelt citromhéj

    Tetejére:

    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 tábla tejcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele.

    A tojásokat a porcukorral habosra felverjük, óvatosan belekeverjük az étolajat és a vizet. Lassan belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet.

    A masszát ketté osztjuk (vagy külön-külön keverjük ki), belesimítjuk a formába és kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). A lapokat rácsra téve kihűtjük.

    A túrót, cukrot, reszelt citrom héjat, tejfölt jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.

    A forró vízben feloldjuk a zselatint és ha langyosra hűlt, a túrós masszához öntjük és jól elkeverjük.

    Az egyik lapot visszatesszük a csatos formába, ráöntjük a túrós masszát és ezt befedjük a másik lappal, hűtőbe tesszük pár órára.

    Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és bevonjuk vele a tortánkat és ízlés szerint díszítjük (én a krémbe és a tetejére is tettem pár darabot).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek