Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A formát kivajazzuk és lisztezzük, vagy sütőpapírt terítünk bele.
A tojásokat a porcukorral habosra felverjük, óvatosan belekeverjük az étolajat és a vizet. Lassan belekeverjük a kakaós, sütőporos lisztet.
A masszát ketté osztjuk (vagy külön-külön keverjük ki), belesimítjuk a formába és kb 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). A lapokat rácsra téve kihűtjük.
A túrót, cukrot, reszelt citrom héjat, tejfölt jól összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a túróhoz.
A forró vízben feloldjuk a zselatint és ha langyosra hűlt, a túrós masszához öntjük és jól elkeverjük.
Az egyik lapot visszatesszük a csatos formába, ráöntjük a túrós masszát és ezt befedjük a másik lappal, hűtőbe tesszük pár órára.
Vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládékat és bevonjuk vele a tortánkat és ízlés szerint díszítjük (én a krémbe és a tetejére is tettem pár darabot).