Tejszínes csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- fél cs sütőpor
A krémhez:
- 3 cs csokoládé ízű pudingpor (főzős)
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- 1 üvegcse rumaroma
- 3,5 dl habtejszín
Bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Díszítéshez:
- 4,5 dl habtejszín
- 1 cs vanília ízű pudingpor
- 2 ek cukor
- 2,5 dl tej
- 4 dkg csokoládé
Elkészítése: A piskóta hozzávalóiból 24 cm-es torta formában piskótát sütünk.
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 15 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük.
Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat.
Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük, majd a masszát beleöntve 180 fokon készre sütjük 30-35 perc alatt. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük.
A tűzről levéve az apróra tördelt csokoládét hozzákeverjük, majd kihűtjük ésrummal ízesítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A piskóta lapokat betöltjük úgy,hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.
A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a torta közepét bevonjuk vele, majd dekorcukrot szórunk rá.
A díszítéshez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük. 1,5 dl keményre vert tejszínnel összekeverve, jól kihabosítjuk a krémet.
2 dl tejszínt keményre verünk és a tortát körben feldíszítjük vele.
A maradék tejszínt is felverjük, majd olvasztott csokoládéval elkeverjük. A kétízű krémmel díszítjük a tetejét.