Tejszínes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • fél cs sütőpor

A krémhez:

  • 3 cs csokoládé ízű pudingpor (főzős)
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 3,5 dl habtejszín

Bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Díszítéshez:

  • 4,5 dl habtejszín
  • 1 cs vanília ízű pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 2,5 dl tej
  • 4 dkg csokoládé

Elkészítése: A piskóta hozzávalóiból 24 cm-es torta formában piskótát sütünk.

A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 15 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük.

Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat.

Egy 24 cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral béleljük, majd a masszát beleöntve 180 fokon készre sütjük 30-35 perc alatt. A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük.
A tűzről levéve az apróra tördelt csokoládét hozzákeverjük, majd kihűtjük ésrummal ízesítjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

A piskóta lapokat betöltjük úgy,hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.

A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a torta közepét bevonjuk vele, majd dekorcukrot szórunk rá.

A díszítéshez a pudingport a tejjel és a cukorral felfőzzük és kihűtjük. 1,5 dl keményre vert tejszínnel összekeverve, jól kihabosítjuk a krémet.

2 dl tejszínt keményre verünk és a tortát körben feldíszítjük vele.

A maradék tejszínt is felverjük, majd olvasztott csokoládéval elkeverjük. A kétízű krémmel díszítjük a tetejét.