Tejszínes csokoládétorta recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 9 ek cukor
- 7 ek finomliszt
- 2 ek kakaópor
- 0,5 cs sütőpor
Krémhez:
- 3 cs csokoládé ízű pudingpor (főzős)
- 20 dkg cukor
- 7 dl tej
- 10 dkg csokoládé
- 1 rumaroma
- 3,5 dl habrejszín
Bevonathoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- 10 dkg tortadara
Elkészítése:
A piskóta hozzávalóiból egy 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk.
A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük.
Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat óvatosan.
A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük.
A tűzről levéve az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és addig keverjük, míg elolvad, rummal ízesítjük és kihűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.
A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a tetejét bevonjuk úgy, hogy a torta oldalára is folyjon csokoládé.
A torta közepére dekor cukrokat tetünk. A tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát vele.