Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes csokoládétorta recept

Tejszínes csokoládétorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Piskótához:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 9 ek cukor
    • 7 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • 0,5 cs sütőpor

    Krémhez:

    • 3 cs csokoládé ízű pudingpor (főzős)
    • 20 dkg cukor
    • 7 dl tej
    • 10 dkg csokoládé
    • 1 rumaroma
    • 3,5 dl habrejszín

    Bevonathoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Díszítéshez:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 10 dkg tortadara

    Elkészítése:

    A piskóta hozzávalóiból egy 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk.

    A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük.

    Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat óvatosan.

    A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.

    A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük.

    A tűzről levéve az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és addig keverjük, míg elolvad, rummal ízesítjük és kihűtjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

    A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.

    A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a tetejét bevonjuk úgy, hogy a torta oldalára is folyjon csokoládé.
    A torta közepére dekor cukrokat tetünk. A tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát vele.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá