Tejszínes csokoládétorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:
Piskótához:

  • 9 tojás
  • 9 ek cukor
  • 7 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • 0,5 cs sütőpor

Krémhez:

  • 3 cs csokoládé ízű pudingpor (főzős)
  • 20 dkg cukor
  • 7 dl tej
  • 10 dkg csokoládé
  • 1 rumaroma
  • 3,5 dl habrejszín

Bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Díszítéshez:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 10 dkg tortadara

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóiból egy 24 cm-es tortaformában piskótát sütünk.

A lisztet, kakaóport és a sütőport összekeverjük.

Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat óvatosan.

A tortaforma alját sütőpapírral béleljük, beleöntjük a masszát és 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd a formából kivéve hagyjuk kihűlni. Miután teljesen kihűlt 3 lapba vágjuk.

A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is és felfőzzük.

A tűzről levéve az apróra tördelt csokoládét hozzáadjuk és addig keverjük, míg elolvad, rummal ízesítjük és kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.

A piskóta lapokat betöltjük úgy, hogy a torta oldalát és a tetejét is a krémmel kenjük be.

A tetejére a csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és a tetejét bevonjuk úgy, hogy a torta oldalára is folyjon csokoládé.
A torta közepére dekor cukrokat tetünk. A tejszínt keményre felverjük és ízlés szerint díszítjük a tortát vele.