Tejszínes csokoládé torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 22 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 g holland kakaópor
- 175 g búzaliszt
- 160 g kristálycukor
Krém:
- 7 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 21 dkg kristálycukor
- 20 dkg legalább 60 % os étcsokoládé felolvasztva
- 3,5 dkg holland kakaópor
- 3 dl habtejszín
- 7,5 dkg mascarpone
- 5 g étkezési zselatin
Díszítéshez:
- 1 dl habtejszín
- 1 ek átszitált kakaópor
Csoki ganache:
- 100 g étcsoki
- 100 ml habtejszín
Elkészítése:
Piskóta:
Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótaformát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverés nélkül. A lisztet elkeverjük a kakaóporral.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz a tojások sárgáját, majd kis adagokban hozzákeverjük a kakaós lisztet is. Addig keverjük lassú, óvatos mozdulatokkal, míg sima masszát nem kapunk.
Az előkészített formába tesszük a masszát és a pereméig kihúzzuk, így szép egyenletes lesz. Kb 50 perc alatt kisütjük.
Ha teljesen kihűlt, akkor 4 lapba vágjuk.
Krém:
A krémhez az egész tojásokat a cukorral gőz felett, állandó keverés mellett 10 percig főzzük (én kézi habverőt szoktam használni), majd hozzáadjuk a csokit és az átszitált kakaóport. Ezek besűrítik a krémet.
Lehűtjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A tejszínhabot a mascarponéval majdnem teljesen verjük fel, majd két részletben, óvatosan keverjük el a teljesen kihűtött csokis krémmel.
A kész krémből kb 35 dkg-ot félreteszünk a díszítéshez.
Kb 0,5 dl vízhez adjuk a zselatint és megvárjuk, amíg felszívja és megduzzad, majd mikróban óvatosan felolvasztjuk és a nagyobb adag krémhez keverjük, majd 5 percet hagyjuk állni.
Összeállítás:
A krémet betöltjük a torába, a tetejét és az oldalát is körbekenjük, majd legalább 3-5 órára betesszük a hűtőbe, de akár egy éjszakát is állhat.
Másnap a félretett krémet hozzákeverjük 1 dl lazára vert tejszínhabhoz, majd belekeverjük óvatosan a kakaópor is (ha nagyon besűrűsödött a krém, akkor tejszínt tegyetek hozzá keveset folyékony állapotban).
A ganache-hoz a csokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd langyosan a tortára csorgatjuk úgy, hogy a tetején elegyengetjük és az oldalán óvatosan lecsorogjob.
Az elkészített és előkészített csokis-kakaóporos krémmel ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »