Tejfölkrémes torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 evőkanál liszt
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 tasak sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 5 evőkanál kristáycukor
- 7 dl tej
- 15 dkg margarin
- gyümölcs ízlés szerint
Teteje:
- 2 pohár tejföl (2*330 g)
- 2 dl habtejszín
- 1 tasak zselatin (20 g)
- 0,5 dl víz
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1 citrom reszelt héja és leve
Díszítés:
- 40 dkg málna
- menta levél
- 1,5 dl víz
- 1 tasak zselatin (20 g)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásokat felverjük a cukorral (amíg ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő), majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük óvatosan.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!) Rácsra téve kihűtjük a piskótát, majd két lapba vágjuk.
A tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a cukrot, amit folyamatos kevergetés mellett felfőzzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felhabosított margarint.
A pudingos krémet rákenjük az alsó lapra, kevés gyümölcsöt szórunk rá, majd rátesszük a felső lapot. A betöltött lapot visszatesszük a tortaformába.
A vizet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A tejszínt keményre felverjük. A tejfölbe belekeverjük a cukrot, citrom héját és levét, majd a tejszínt és a zselatint is beleforgatjuk.
A tejfölös krémet rákenjük a toránk tetejére egyenletesen, majd betesszük a hűtőbe demredni.
Ha a krém a tetején szilárd, rátesszük a gyümölcsöt. A felforrósított vízben feloldjuk a zselítint és langyosan a tortára öntjük egyenletesen.
Betesszük a hűtőbe, amíg megdermed. Ha megszilárdult a zselés réteg, óvatosan levesszük a tortakarikát és vágott menta levelekkel díszíthetjük.