Tejfölkrémes torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 5 tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 1 tasak sütőpor

Krém:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 5 evőkanál kristáycukor
  • 7 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • gyümölcs ízlés szerint

Teteje:

  • 2 pohár tejföl (2*330 g)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 tasak zselatin (20 g)
  • 0,5 dl víz
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja és leve

Díszítés:

  • 40 dkg málna
  • menta levél
  • 1,5 dl víz
  • 1 tasak zselatin (20 g)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásokat felverjük a cukorral (amíg ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő), majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük óvatosan.

Előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!) Rácsra téve kihűtjük a piskótát, majd két lapba vágjuk.

A tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a cukrot, amit folyamatos kevergetés mellett felfőzzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felhabosított margarint.

A pudingos krémet rákenjük az alsó lapra, kevés gyümölcsöt szórunk rá, majd rátesszük a felső lapot. A betöltött lapot visszatesszük a tortaformába.

A vizet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A tejszínt keményre felverjük. A tejfölbe belekeverjük a cukrot, citrom héját és levét, majd a tejszínt és a zselatint is beleforgatjuk.

A tejfölös krémet rákenjük a toránk tetejére egyenletesen, majd betesszük a hűtőbe demredni.

Ha a krém a tetején szilárd, rátesszük a gyümölcsöt. A felforrósított vízben feloldjuk a zselítint és langyosan a tortára öntjük egyenletesen.

Betesszük a hűtőbe, amíg megdermed. Ha megszilárdult a zselés réteg, óvatosan levesszük a tortakarikát és vágott menta levelekkel díszíthetjük.