Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
Krém:
Teteje:
Díszítés:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A tojásokat felverjük a cukorral (amíg ki nem fehéredik és a térfogata meg nem nő), majd a sütőporos lisztet hozzákeverjük óvatosan.
Előmelegített sütőben 160 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!) Rácsra téve kihűtjük a piskótát, majd két lapba vágjuk.
A tejben csomómentesen elkeverjük a pudingport és a cukrot, amit folyamatos kevergetés mellett felfőzzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felhabosított margarint.
A pudingos krémet rákenjük az alsó lapra, kevés gyümölcsöt szórunk rá, majd rátesszük a felső lapot. A betöltött lapot visszatesszük a tortaformába.
A vizet felmelegítjük és feloldjuk benne a zselatint. A tejszínt keményre felverjük. A tejfölbe belekeverjük a cukrot, citrom héját és levét, majd a tejszínt és a zselatint is beleforgatjuk.
A tejfölös krémet rákenjük a toránk tetejére egyenletesen, majd betesszük a hűtőbe demredni.
Ha a krém a tetején szilárd, rátesszük a gyümölcsöt. A felforrósított vízben feloldjuk a zselítint és langyosan a tortára öntjük egyenletesen.
Betesszük a hűtőbe, amíg megdermed. Ha megszilárdult a zselés réteg, óvatosan levesszük a tortakarikát és vágott menta levelekkel díszíthetjük.