Szilvás-fahéjas-diós babka recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 7 g szárított élesztő (1 zacskó)
- 2,5 dl langyos tej
- 10 dkg cukor
- 7 dkg olvasztott vaj
- csipetnyi só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Töltelékhez:
- 3 dkg vaj
- 10 ek gyümölcslekvár (én most áfonyával készítettem)
- kb 10-15 db szilva kockázva
- 1 tk fahéj
- 1 maréknyi durvára tört dió
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük és jól kidagasztjuk.
Lefedve kb fél óráig pihentetjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk (érdemes a tésztát két részre osztani, mert úgy egyszerűbb lesz majd fonni a kalácsot).
A kinyújtott tésztát megkenjük olvasztott vajjal, majd tetszés szerint lekvárral. Ha a lekvár nem kenhető, egy kis langyos vízzel javíthatunk az állagán.
A lekvárra tehetjük az aprított szilvát is, amit megszórunk fahéjjal, illetve az aprított dióval.
Ezután a hosszabbik felétől óvatosan feltekerjük a tésztát. A feltekert rudat ezután óvatosan hosszában félbevágjuk, majd összefonjuk. Fontos, hogy a töltelékes része felül legyen.
Ha az elején a tésztát nem osztottuk ketté, akkor most kell elfeleznünk a kalácsot, majd azt sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
30 percig pihentetjük. Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »