Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sünis fatörzstorta recept

Sünis fatörzstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 250 ml étolaj
    • 125 ml forró víz
    • 35 dkg finomliszt
    • 1 tasak sütőpor
    • 2-3 ek kakaópor

    Krém:

    • 7 dl tej
    • 2 tasak csokoládés pudingpor
    • 25 dkg lágy vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 2-3 ek rumaroma
    • 2 ek kakaópor

    Továbbá:

    • 10 dkg étcsokoládé a fakérgekhez

    Sünikhez:

    • 15 dkg kekszmorzsa
    • 1 ek kakaópor
    • 2 ek baracklekvár
    • tej
    • fehér tortadara (vagy mandula) rózsaszín és fehér marcipán a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tésztához egy 22 és egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk, a széleit kivajazzuk és meghintjük liszttel.

    Az egész tojásokat alaposan kihabosítjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk az olajat, a vizet és hozzáforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és 3 ek vizet.

    A formák közepébe 1-1 merőkanál sárga tésztát merünk, majd erre a kakaósat, majd felváltva folytatjuk a kanalazást, amíg el nem fogy a massza (szépen szétfog majd terülni egymáson. Kb egyforma magasságban legyen a két formában a massza).

    Ezután 180 °C-on kb 40 percig (tűpróbáig) sütjük a lapokat, majd rácson kihűtjük.

    A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport és kihűtjük. A vajat a porcukorral, a rummal és a kakaóporral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a pudingot és tovább habosítjuk.

    A kihűlt tészták tetejét egyenesre vágjuk és a levágott részt összemorzsoljuk, majd mindkettőt lapjában kettévágjuk. A krémből keveset félreteszünk, kb a krém felével betöltjük a lapokat, a többihez pedig hozzákeverjük a tésztamorzsát.

    A nagyobb tortalapot egy tálcára helyezzük, megkenjük krémmel és a közepére ráhelyezzük a kisebb tortalapot. A tésztamorzsás krémmel körbetapasztjuk a tortát, kialakítva ezzel a fatörzset, majd körbekenjük a féltetett krémmel.

    A fakéreghez a csokoládét mikróban megolvasztjuk és egy sütőpapírra kb 10*30 cm-es csíkot kenünk, rányomunk egy összegyűrt alufóliát, ráhelyezünk egy sütőpapírt, majd a keskenyebbik résznél fogva feltekerjük és hűtőben dermesztjük. Ezután kitekerjük és a csokoládét leválasztjuk a fóliáról. Az így kapott csokikérgeket rátapasztjuk a krémre, majd megszórjuk kakaóporral és porcukorral.

    Hűtőbe tesszük dermedni.

    A sünikhez összegyúrjuk a hozzávalókat, majd megformázzuk a sünik testét, marcipánból a szemét és az orrocskáját, majd a tortadarából a tüskéit.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá