Sült epres túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
- 50 dkg túró
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 1 ek kristálycukor
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 cs főzős vaníliás pudingpor (vagy 8 dkg keményítő)
- 2 dl habtejszín
- 1 citrom reszelt héja
- 50 dkg eper
- 1 ek étkezési keményítő
Elkészítése:
Az epret csumázzuk ki, majd folyó víz alatt mossuk meg és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, szórjuk meg egy evőkanál keményítővel, majd keverjük össze.
A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A habtejszínt szintén verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.
A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport (vagy keményítőt) is.
Ezután először adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot és óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük össze.
Ezután adjuk hozzá a szintén keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverőkanállal keverjük össze.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a túrós massza felét.
Ezután kanalazzuk rá a feldarabolt, keményítővel összekevert epret, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék túrós masszát.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 55 percig sütöttem).
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, díszítsük tejszínhabbal és eperrel, majd felszeletelve kínáljuk.