Sült epres túrótorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sült epres túrótorta

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:

  • 50 dkg túró
  • 3 tojás (nagy)
  • 1 ek kristálycukor
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor (vagy 8 dkg keményítő)
  • 2 dl habtejszín
  • 1 citrom reszelt héja
  • 50 dkg eper
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

Az epret csumázzuk ki, majd folyó víz alatt mossuk meg és alaposan csepegtessük le. Ezután vágjuk fel ízlés szerint, szórjuk meg egy evőkanál keményítővel, majd keverjük össze.

A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval és a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A habtejszínt szintén verjük fel kemény habbá, majd tegyük félre.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük hozzá a túrót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás pudingport (vagy keményítőt) is.

Ezután először adjuk hozzá a keményre felvert tejszínhabot és óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, egy keverőkanállal keverjük össze.

Ezután adjuk hozzá a szintén keményre felvert tojásfehérjét, majd óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön, keverőkanállal keverjük össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd egyenletesen öntsük bele a túrós massza felét.

Ezután kanalazzuk rá a feldarabolt, keményítővel összekevert epret, majd egyenletesen kanalazzuk rá a maradék túrós masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 55-60 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 55 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

Tipp:

Tálalás előtt helyezzük a tortát egy tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, díszítsük tejszínhabbal és eperrel, majd felszeletelve kínáljuk.