Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Somlói torta recept

Somlói torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Világos piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 10 dkg liszt
    • 1 csipet sütőpor

    Kakaós piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 9 dkg liszt
    • 1 dkg kakaópor
    • 1 csipet sütőpor

    Diós piskóta:

    • 2 db L-es  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 evőkanál víz
    • 9 dkg cukor
    • 7 dkg liszt
    • 3 dkg dió
    • 1 csipet sütőpor

    Vaníliakrém:

    • 4 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Szirup:

    • 2 dl víz
    • 10 dkg cukor
    • 1 evőkanál rum
    • ½ citrom reszelt héja
    • ½ narancs reszelt héja

    Csokoládéöntet:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • 80 ml víz
    • 1 evőkanál rum

    Elkészítése:

    A vaníliakrémet a tojássárgájával, a pudingporral és a cukorral 1 dl tejben simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, és besűrítjük. Fóliával letakarva hagyjuk langyosra hűlni.

    A sziruphoz a vizet a cukorral, rummal és a reszelt citrusok héjával felforraljuk, majd ezt is hűlni hagyjuk.

    A piskótákat egyenként kikeverjük, és kivajazott-lisztezett formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

    A torta összeállításához a kakaós piskótát helyezzük alulra, meglocsoljuk a szirup harmadával, rákenjük a vaníliakrém felét. Erre jön a diós lap, ismét szirup és a maradék krém. A tetejére a világos piskóta kerül, amit a maradék sziruppal átitatunk. Aki szereti, mazsolát is keverhet a krémhez. A tortát 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

    A csokoládét a vízzel és a rummal összemelegítjük, majd a torta tetejére öntjük. Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal és darált dióval díszítjük.

    Ha így megfelelő, a következő recepteket is ebben a stílusban alakítom át!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek