Somlói torta recept

Hozzávalók:
Világos piskóta:
- 2 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál víz
- 9 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 csipet sütőpor
Kakaós piskóta:
- 2 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál víz
- 9 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- 1 dkg kakaópor
- 1 csipet sütőpor
Diós piskóta:
- 2 db L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál víz
- 9 dkg cukor
- 7 dkg liszt
- 3 dkg dió
- 1 csipet sütőpor
Vaníliakrém:
- 4 dl tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás főzős pudingpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Szirup:
- 2 dl víz
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál rum
- ½ citrom reszelt héja
- ½ narancs reszelt héja
Csokoládéöntet:
- 15 dkg étcsokoládé
- 80 ml víz
- 1 evőkanál rum
Elkészítése:
A vaníliakrémet a tojássárgájával, a pudingporral és a cukorral 1 dl tejben simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, és besűrítjük. Fóliával letakarva hagyjuk langyosra hűlni.
A sziruphoz a vizet a cukorral, rummal és a reszelt citrusok héjával felforraljuk, majd ezt is hűlni hagyjuk.
A piskótákat egyenként kikeverjük, és kivajazott-lisztezett formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A torta összeállításához a kakaós piskótát helyezzük alulra, meglocsoljuk a szirup harmadával, rákenjük a vaníliakrém felét. Erre jön a diós lap, ismét szirup és a maradék krém. A tetejére a világos piskóta kerül, amit a maradék sziruppal átitatunk. Aki szereti, mazsolát is keverhet a krémhez. A tortát 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A csokoládét a vízzel és a rummal összemelegítjük, majd a torta tetejére öntjük. Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal és darált dióval díszítjük.
Ha így megfelelő, a következő recepteket is ebben a stílusban alakítom át!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »