Hozzávalók:
Világos piskóta:
Kakaós piskóta:
Diós piskóta:
Vaníliakrém:
Szirup:
Csokoládéöntet:
Elkészítése:
A vaníliakrémet a tojássárgájával, a pudingporral és a cukorral 1 dl tejben simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a pudingos keveréket, és besűrítjük. Fóliával letakarva hagyjuk langyosra hűlni.
A sziruphoz a vizet a cukorral, rummal és a reszelt citrusok héjával felforraljuk, majd ezt is hűlni hagyjuk.
A piskótákat egyenként kikeverjük, és kivajazott-lisztezett formában, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
A torta összeállításához a kakaós piskótát helyezzük alulra, meglocsoljuk a szirup harmadával, rákenjük a vaníliakrém felét. Erre jön a diós lap, ismét szirup és a maradék krém. A tetejére a világos piskóta kerül, amit a maradék sziruppal átitatunk. Aki szereti, mazsolát is keverhet a krémhez. A tortát 4-5 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A csokoládét a vízzel és a rummal összemelegítjük, majd a torta tetejére öntjük. Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal és darált dióval díszítjük.
Ha így megfelelő, a következő recepteket is ebben a stílusban alakítom át!