Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládétorta tejszínes krémmel recept

Csokoládétorta tejszínes krémmel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4 tojás
    • 200 g porcukor
    • 200 g liszt
    • 100 g tej
    • 100 g vaj olvasztva
    • 4 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 3 evőkanál gyümölcslikőr
    • csipetnyi só

    Krém:

    Elkészítése:

    Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát és vajazzuk ki.

    Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat keverjük habosra a porcukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt is és keverjük jól el.
    A lisztet keverjük össze a kakaóporral, sütőporral és a sóval.

    A fehérjéket verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a habot!

    Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 35-40 percig.

    Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet. Ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.

    A kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük ízlés szerint a tortát.

    A tetejét kakaóporral megszórhatjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek