Csokoládétorta tejszínes krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g porcukor
- 200 g liszt
- 100 g tej
- 100 g vaj olvasztva
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 3 evőkanál gyümölcslikőr
- csipetnyi só
Krém:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 50 g porcukor
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát és vajazzuk ki.
Válasszuk szét a tojásokat. A sárgákat keverjük habosra a porcukorral. Folyamatos keverés mellett adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt is és keverjük jól el.
A lisztet keverjük össze a kakaóporral, sütőporral és a sóval.
A fehérjéket verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a habot!
Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 35-40 percig.
Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet. Ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.
A kihűlt piskótát vágjuk három lapra, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük ízlés szerint a tortát.
A tetejét kakaóporral megszórhatjuk.