Snickers torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 43*28 cm-es tepsihez:
Piskóta:
- 3*6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3*15 dkg cukor
- 3*15 dkg finomliszt
- 3*3 dkg kakaópor
- 3*0,5 dl olaj
- 3*csipet só
Tejcsokis-mogyoróvajas krém:
- 60 dkg tejcsoki
- 60 dkg tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 1 kg mascarpone
- 40 dkg mogyoróvaj
Mogyorós karamell:
- 45 dkg kristálycukor
- 30 dkg tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 12 dkg vaj
- 20 dkg sós, pörkölt mogyoró
- vaníliaaroma vagy őrlemény
Csokis burkoló:
- 40 dkg tejcsoki
- 20 dkg étcsoki
- 25 dkg tejszín (30 %-os zsírtartalmú)
- 20 dkg vaj
Csorgatás:
- 12 dkg fehércsoki
- 3 kiskanál olaj
- 45 g mogyoróvaj
Elkészítése:
Piskóta:
6 tojást elkezdünk felverni egy csipet sóval, majd 2-3 részletben hozzáadunk 15 dkg cukrot és felverjük keményre kb 10-12 perc alatt. A lényeg, hogy világosodjon ki és a térfogata kb háromszorozódjon meg.
Ekkor hozzászitálunk 15 dkg lisztet és 3 dkg kakaóport. Óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba, hogy ne törjük össze. A masszát a sütőpapírral bélelt vagy vajazott és lisztezett tepsibe simítjuk és 170 fokos sütőben 17-20 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni.
A maradék két piskótát is így készítjük el. Ha csak másnap töltjük be, akkor kihűlés után csomagoljuk folapckba és tegyük hűvös helyre.
Tejcsokis-mogyoróvajas krém:
A tejcsokit és a tejszínt összeolvasztjuk, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap, mielőtt elkezdjük összeállítani a tortát, kivesszük a hűtőből, hozzáadjuk a mascarponét és a mogyoróvajat, majd kemény habbá verjük az egészet.
Mogyorós karamell:
A cukrot a szokásos módon karamellizáljuk. Amikor már szép színű a karamellünk, akkor hozzáadjuk a kockázott vajat és addig keverjük, amíg felolvad. Amikor ez megtörténk, akkor hozzáadjuk a felmelegített tejszínt. Vigyázzunk, mert gőzölni fog! Amikor már nem gőzöl, akkor elkeverjük és megvárjuk, amíg felolvad az összes karamell a tejszínben. Belekeverjük a vaníliát és felhasználásig hűtőbe tesszük.
A hűtőben meg fog dermedni, de felhasználás előtt ha kivesszük, akkor pár óra alatt az állaga a konyhapulton újra folyóssá válik. Töltés előtt belekeverjük a durvára vágott mogyorót is.
Összeállítás:
Az egyik lapot egy nagy tortakartonra vagy tálcára tesszük. A tejcsokis krém 1/3-át habzsákba szedjük. A maradék felét rákenjük a lapra. A habzsák végére lyukat vágunk és a krém szélére végig húzunk egy réteget, mint egy kis kerítést, ami megfogja karamellt. Ha ezzel megvagyunk akkor a krémre kanalazzuk a karamell felét. Rátesszük a következő lapot és kissé rányomjuk a karamellre, majd jön a töltés ismét. Tejcsokis krém, a szélére kis kerítés a habzsákból és szétterítjük rajta a maradék mogyorós karamellt. Az utolsó lapot is rátesszük és kissé rányomkodjuk.
Hideg helyre tesszük pár órára, hogy a krém megkössön, a torta kellően lehűljön, hogy majd burkolni tudjuk.
Közben elkészíjük a burkoláshoz a ganache-t. Egy nagyobb edénybe mérjük a hozzávalókat és összeolvasztjuk. A pulton hagyjuk és kb 2-3 óra múlva eléri a kívánt állagot, amivel már tudunk is dolgozni. Ami nem folyik le a tortáról, de még jól teríthető. NEM kell burkolás előtt KIHABOSÍTANI!!
A tortát első soron, vékonyan körbekenjük a kb fogkrém állagú ganache-al, majd visszatesszük a hűvös helyre, hogy meg tudjon kötni.
Ha az első réteg megkötött, akkor jöhet a második réteg. Közben, ha nagyon besűrűsödik a ganache, akkor pár másodpercre dobjuk be a mikróba. Igyekezzünk minél egyenletesebbre elhúzni a felületét, majd tegyük vissza hűvösre és várjuk meg, amíg teljesen megszilárdul a burkolat.
Közben készítsül el a csorgatáshoz a ganache-t. Az alapanyagokat csak olvasszuk össze. Amikor már a tortán megszilárdult a csoki burkolás, akkor csorgassuk körbe a langyos fehércsokis-mogyorsóvajas keverékkel. Én ezt habzsákkal kiviteleztem.
A maradék krémekkel, snickers csokival és ízlés szerint díszíthetjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »