Sacher torta Eta módra recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 8
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 250 g kristálycukor
- 160 g liszt
- 160 g vaj
- 160 g olvasztott étcsokoládé
- 25 g kakaópor
- 6 g sütőpor
Töltelék:
- 30 dkg baracklekvár
- rumaroma ízlés szerint
Ganache:
- 2 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
Tészta:
A sütőt melegítsük elő 165 fokra.
A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét 5 dkg cukorral nem túl kemény habbá verjük.
A vajat a maradék cukorral habosítsuk ki.
A kihabosított vajat és a tojássárgáját néhány gyors mozdulattal keverjük össze, majd keverjük el az olvasztott csokoládéval (vigyázzunk, hogy a csokoládé ne legyen túl forró), ezután óvatosan keverjük hozzá a felvert fehérjét.
Végül óvatosan forgassuk hozzá a kakaóporral elkevert lisztet.
A bekevert masszát töltsük egy 24 cm átmérőjű, sütőpapírral bélelt tortakarikába.
Kb 55-60 perc alatt süssük készre.
Ha kicsit felpúposodott a közepe egyenesre levágjuk és úgy tesszük rácsra, hogy az alja legyen felül, így szép sima lesz a torta teteje.
Ha teljesen kihűlt, akkor két lapba vágjuk.
Töltelék:
A lekvárt ízlés szerinti rummal vagy aromával összekeverjük és összemelegítjük, hogy jó folyós legyen.
A tortalapok vágott felét jól megkenjük lekvárral, majd a lekváros felükkel összefordítjuk és a maradék lekvárt rákenjük a torta tetejére. 1-2 órára hűtőbe tesszük, ezalatt a lekvár szépen megdermed.
Ganache:
A tejszínt és a csokit összemelegítjük. Langyosra hűtjük, majd ráöntjük a tortára. Szépen, egyenletesen elfog terülni. Ha megszárad a máz, akkor kicsit ragadni fog. Ha keményebb mázat szeretnénk, akkor több csokit tegyünk bele, de akkor nehezebb lesz vele burkolni.
Lehet a tetejére sima csokibevonatot is készíteni.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »