Rusztikus diplomata torta recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A leveles tésztát nyújtsuk ki és vágjunk ki belőle, 2 darab 25 cm átmérőjű kört. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, egy villa segítségével szurkáljuk meg a tésztát és süssük 20-25 percig.
A piskóta elkészítéséhez a tojásokat válasszuk szét. A sárgáját négy evőkanál porcukorral keverjük habosra. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk bele a tojássárgáját. Adjuk hozzá az átszitált lisztet, óvatosan forgatva dolgozzuk össze.
Öntsük a masszát egy 22 centiméteres, kivajazott kapcsos tortaformába és 180 fokon 20-25 perc alatt süssük meg. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.
A krém elkészítéséhez forraljuk fel a tejet. A ojássárgákat a porcukorral keverjük habosra, adjuk hozzá az átszitált lisztet, a vaníliás cukrot, majd keverjük csomómentesre.
A tejet húzzuk le a tűzhelyről és folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tojásos masszát. Tegyük vissza a tűzhelyre és folyamatosan keverve főzzünk sűrű krémet. A tejet előmelegítettük, így szinte azonnal sűrűsödik, ezért nagyjából öt perc alatt elkészül a krém. Tegyük félre és hagyjuk kihűlni.
A hideg tejszínt verjük kemény habbá, egy spatula segítségével keverjük össze a kihűlt krémmel.
A sziruphoz mérjük ki a vizet, tegyük bele a barnacukrot, a gyümölcslikőrt és addig kevergessük, amíg a cukor felolvad.
Helyezzük a leveles tésztát torta tálra, itassuk át a likőrös sziruppal, majd terítsük rá a sárga krém harmadát. Tegyük rá a piskóta lapot, kenjünk rá krémet, majd fedjük be a második leveles tészta lappal, amit szintén locsoljunk meg a sziruppal.
A maradék krémmel vonjuk be az összeállított tortát és keserű csokoládé reszelékkel díszítsük a tetejét.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »