Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó Jancsi torta recept

Rigó Jancsi torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 4 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg porcukor
    • 1,5 dl víz
    • 1,5 dl olaj
    • 2 ek kakaópor
    • 26 dkg liszt
    • 2 cs sütőpor

    Krém:

    • 8 dl habtejszín
    • 2 ek kakaópor
    • 4 cs habfixáló
    • savanykás lekvár

    Tetejére:

    • 7 ek cukor
    • 7 ek víz
    • 3 púpozott ek kakaópor
    • 10 dkg vaj
    • ízlés szerinti díszítő elemek

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy 24 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral béleljük.

    A laphoz a tojásokat ketté választjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, beleöntjük a vizet, az olajat, a kakaóport, a sütőporos lisztet, majd simára keverjük.

    Végül a fehérjék keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk. A masszát belesimítjuk a formába.

    A lapot kb 30-35 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!), majd kihűtjük és utána két lapba vágjuk.

    A habtejszínt félig felverjük, hozzászitáljuk a kakaóport, a habfixálókat, majd kemény habbá verjük.

    Az alsó lapot egy tálcára vagy lapostányérra tesszük, köré tesszük a forma kapcsos részét, rákenjük a kész krémet. A másik lap krém felőli oldalát megkenjük lekvárral, majd a lekváros felével lefelé rátesszük a krémre, majd kissé lenyomkodjuk.

    A vizet és a cukrot addig melegítjük, míg a cukor el nem olvad, (de nem forraljuk!) levesszük a lángról, beleszitáljuk a kakaóport és simára keverjük, majd mikor langyosra hűlt, akkor hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, míg teljesen el nem tűnik a mázban.

    A kész mázat rákanalazzuk a torta tetejére és díszítjük, majd betesszük a hűtőbe dermedni, majd levesszük a formát és az oldalát is átkenjük a mázzal. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

    Tipp:

    Azért kenjük meg a felső piskóta alját, mert így a piskóta nem szívja magába a krémet.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá