Répatorta mascarponés krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg sárgarépa (finomra reszelve)
- 30 dkg cukor (lehet barna és kristály vegyesen)
- 2 dl olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg finomliszt
- 10 dkg dió (durvára vágva)
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál őrölt fahéj (vagy több, ha fűszeresebbre szeretnéd)
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
- 2 evőkanál vaníliakivonat (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
- 1 lime vagy citrom reszelt héja és
- 2 teáskanál leve citromlé
Elkészítése:
Tészta:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra (légkeveréses sütőnél), sima alsó-felső sütéshez 180 °C.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót és ha szeretnél plusz fűszereket.
Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd öntsük hozzá az olajat és azzal is keverjük simára. A nedves hozzávalókhoz keverjük a szárazakat, majd beleforgatjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót is.
A masszát elosztjuk 4 részre. Külön-külön sütjük a lapokat kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában. Egy lap kb 18-22 perc alatt sül meg. Ezt tűpróbával ellenőrizheted.
Krém:
Egy tálban a mascarponét simára keverjük a porcukorral, vaníliával, citrom vagy lime héjával és levével.
A hideg tejszínt egy külön edényben kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy kicsit megszilárduljon.
Összeállítás:
A teljesen kihűlt talapokat megtöltjük a krémmel: mindegyik lap közé mehet 1-1 adag és a tetejére is jusson. Ha marad, akár az oldalára is kenhetsz belőle, vagy díszítheted dióval, reszelt répával vagy narancshéjjal.
Tipp:
Ha még szaftosabbra szeretnéd, akkor a tésztába tehetsz egy kis reszelt almát, nagyon jól illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









