Répatorta mascarponés krémmel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg sárgarépa (finomra reszelve)
- 30 dkg cukor (lehet barna és kristály vegyesen)
- 2 dl olaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg finomliszt
- 10 dkg dió (durvára vágva)
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 kiskanál őrölt fahéj (vagy több, ha fűszeresebbre szeretnéd)
Krém:
- 50 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
- 2 evőkanál vaníliakivonat (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
- 1 lime vagy citrom reszelt héja és
- 2 teáskanál leve citromlé
Elkészítése:
Tészta:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra (légkeveréses sütőnél), sima alsó-felső sütéshez 180 °C.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót és ha szeretnél plusz fűszereket.
Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd öntsük hozzá az olajat és azzal is keverjük simára. A nedves hozzávalókhoz keverjük a szárazakat, majd beleforgatjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót is.
A masszát elosztjuk 4 részre. Külön-külön sütjük a lapokat kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában. Egy lap kb 18-22 perc alatt sül meg. Ezt tűpróbával ellenőrizheted.
Krém:
Egy tálban a mascarponét simára keverjük a porcukorral, vaníliával, citrom vagy lime héjával és levével.
A hideg tejszínt egy külön edényben kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy kicsit megszilárduljon.
Összeállítás:
A teljesen kihűlt talapokat megtöltjük a krémmel: mindegyik lap közé mehet 1-1 adag és a tetejére is jusson. Ha marad, akár az oldalára is kenhetsz belőle, vagy díszítheted dióval, reszelt répával vagy narancshéjjal.
Tipp:
Ha még szaftosabbra szeretnéd, akkor a tésztába tehetsz egy kis reszelt almát, nagyon jól illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









