Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta mascarponés krémmel recept

Répatorta mascarponés krémmel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg sárgarépa (finomra reszelve)
    • 30 dkg cukor (lehet barna és kristály vegyesen)
    • 2 dl olaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg finomliszt
    • 10 dkg dió (durvára vágva)
    • csipet só
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kiskanál őrölt fahéj (vagy több, ha fűszeresebbre szeretnéd)

    Krém:

    • 50 dkg mascarpone
    • 2 dl habtejszín
    • 4 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint)
    • 2 evőkanál vaníliakivonat (vagy 2 csomag vaníliás cukor)
    • 1 lime vagy citrom reszelt héja és
    • 2 teáskanál leve citromlé

    Elkészítése:

    Tészta:

    Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra (légkeveréses sütőnél), sima alsó-felső sütéshez 180 °C.

    Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót és ha szeretnél plusz fűszereket.

    Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd öntsük hozzá az olajat és azzal is keverjük simára. A nedves hozzávalókhoz keverjük a szárazakat, majd beleforgatjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót is.

    A masszát elosztjuk 4 részre. Külön-külön sütjük a lapokat kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában. Egy lap kb 18-22 perc alatt sül meg. Ezt tűpróbával ellenőrizheted.

    Krém:

    Egy tálban a mascarponét simára keverjük a porcukorral, vaníliával, citrom vagy lime héjával és levével.

    A hideg tejszínt egy külön edényben kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy kicsit megszilárduljon.

    Összeállítás:

    A teljesen kihűlt talapokat megtöltjük a krémmel: mindegyik lap közé mehet 1-1 adag és a tetejére is jusson. Ha marad, akár az oldalára is kenhetsz belőle, vagy díszítheted dióval, reszelt répával vagy narancshéjjal.

    Tipp:


    Ha még szaftosabbra szeretnéd, akkor a tésztába tehetsz egy kis reszelt almát, nagyon jól illik hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek