Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 170°C-ra (légkeveréses sütőnél), sima alsó-felső sütéshez 180 °C.
Egy tálban keverjük össze a lisztet, sütőport, fahéjat, sót és ha szeretnél plusz fűszereket.
Egy nagy tálban keverjük habosra a tojásokat a cukorral, majd öntsük hozzá az olajat és azzal is keverjük simára. A nedves hozzávalókhoz keverjük a szárazakat, majd beleforgatjuk a reszelt répát és a durvára vágott diót is.
A masszát elosztjuk 4 részre. Külön-külön sütjük a lapokat kivajazott-lisztezett vagy sütőpapírral bélelt formában. Egy lap kb 18-22 perc alatt sül meg. Ezt tűpróbával ellenőrizheted.
Egy tálban a mascarponét simára keverjük a porcukorral, vaníliával, citrom vagy lime héjával és levével.
A hideg tejszínt egy külön edényben kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a mascarponés keverékbe. Hűtőbe tesszük legalább 30 percre, hogy kicsit megszilárduljon.
A teljesen kihűlt talapokat megtöltjük a krémmel: mindegyik lap közé mehet 1-1 adag és a tetejére is jusson. Ha marad, akár az oldalára is kenhetsz belőle, vagy díszítheted dióval, reszelt répával vagy narancshéjjal.
Ha még szaftosabbra szeretnéd, akkor a tésztába tehetsz egy kis reszelt almát, nagyon jól illik hozzá.