Raffaello torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 g cukor
- 100 g őrölt mandula
- 125 g liszt
Krém:
- 200 g fehér csokoládé és 1 dl habtejszín
- 200 g mascarpone vagy más krémsajt
- 50 g kókuszreszelék
- 6 dl habtejszín (mi cukrozottat használtunk)
Díszítéshez:
- ha szeretnénk rá csokicsipkét, akkor ét vagy tejcsóki
- kókuszreszelék, mandula, raffaello golyók ízlés szerint
Elkészítése:
Tészta:
A formát előkészítjük. Ha szeretnénk, akkor használhatunk hozzá sütőpapírt, de a vajazás-lisztezés is jó megoldás. A sütőt 175 fokon előmelegítjük.
Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá, majd dolgozzuk hozzá kézi habverővel a tojássárgákat, majd a lisztet és a mandulát is. Óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.
A kész tésztát öntsük a tepsibe és süssük kb 30-40 percig. Langyosan fordítsuk át egy tálcára (tehát a teteje legyen alul), majd hűstük ki.
Krém:
A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt és olvasszuk el benne. Adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a kókuszreszeléket és kavarjuk simára.
Öntsük hozzá a habtejszínt folyékonyan (amit előtte jól behűtöttünk) és verjük fel az egészet jó keményre. Kell nekik kb 5-7 perc, de fel lehet verni! Ne ijedjünk meg tőle!
Összeállítás:
A kisült piskótát vágjuk 3 lapba, majd töltsük be a lapokat úgy, hogy a külsejét is körbe tudjuk kenni valamint kevés még maradjon a díszítéshez.
Ha szeretnénk csokicsipkét is készíteni, akkor azt a következő módon tehetjük meg: számoljuk ki a torta kerületét (a torta átmérője*pí-3,14. Ha jobban szeretünk méricskélni, akkor egy centivel mérjük le körben). Mérjük le a magasságát is és vágjunk ki egy ekkora sütőpapírt, amekkora a torta kerülete és amilyen magas díszítést szeretnénk.
Olvasszuk meg a csokit, majd tegyük egy eldobható habzsákba (ha ez nincs, akkor egy erősebb zacskóba) és a végére vágjunk egy nem túl kicsi, de nem is túl nagy lyukat.
A levágott sütőpapírra rajzoljuk rá a csokival a kigondolt mintát (ez lehet random, pl körök vagy vonalak) vagy egy előre megrajzolt minta is.
Várjuk meg, amíg a csoki elkezd dermedni. Amikor már csak kicsit ragad az ujjunkra a csoki, akkor vegyük ki a tortát a hűtőből, majd tekerjük a torta köré a még nem egészen megdermedt csokit a sütőpapírral úgy, hogy a papír illeszkedjen mindenhol a tortához. Kézzel óvatosan, de határozott mozdulatokkal simogassuk rá a tortára, majd tegyük hűtőbe.
Ha a csoki megdermedt, akkor egyszerűen csak húzzuk le róla a sütőpapírt.
Ízlés szerint díszíthetjük még mandulával, raffaello golyókkal. Ki mivel szeretné.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »