Raffaello torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6 nagy
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 200 g cukor
- 100 g őrölt mandula
- 125 g liszt
Krém:
- 200 g fehér csokoládé és 1 dl habtejszín
- 200 g mascarpone vagy más krémsajt
- 50 g kókuszreszelék
- 6 dl habtejszín (mi cukrozottat használtunk)
Díszítéshez:
- ha szeretnénk rá csokicsipkét, akkor ét vagy tejcsóki
- kókuszreszelék, mandula, raffaello golyók ízlés szerint
Elkészítése:
Tészta:
A formát előkészítjük. Ha szeretnénk, akkor használhatunk hozzá sütőpapírt, de a vajazás-lisztezés is jó megoldás. A sütőt 175 fokon előmelegítjük.
Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá, majd dolgozzuk hozzá kézi habverővel a tojássárgákat, majd a lisztet és a mandulát is. Óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.
A kész tésztát öntsük a tepsibe és süssük kb 30-40 percig. Langyosan fordítsuk át egy tálcára (tehát a teteje legyen alul), majd hűstük ki.
Krém:
A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt és olvasszuk el benne. Adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a kókuszreszeléket és kavarjuk simára.
Öntsük hozzá a habtejszínt folyékonyan (amit előtte jól behűtöttünk) és verjük fel az egészet jó keményre. Kell nekik kb 5-7 perc, de fel lehet verni! Ne ijedjünk meg tőle!
Összeállítás:
A kisült piskótát vágjuk 3 lapba, majd töltsük be a lapokat úgy, hogy a külsejét is körbe tudjuk kenni valamint kevés még maradjon a díszítéshez.
Ha szeretnénk csokicsipkét is készíteni, akkor azt a következő módon tehetjük meg: számoljuk ki a torta kerületét (a torta átmérője*pí-3,14. Ha jobban szeretünk méricskélni, akkor egy centivel mérjük le körben). Mérjük le a magasságát is és vágjunk ki egy ekkora sütőpapírt, amekkora a torta kerülete és amilyen magas díszítést szeretnénk.
Olvasszuk meg a csokit, majd tegyük egy eldobható habzsákba (ha ez nincs, akkor egy erősebb zacskóba) és a végére vágjunk egy nem túl kicsi, de nem is túl nagy lyukat.
A levágott sütőpapírra rajzoljuk rá a csokival a kigondolt mintát (ez lehet random, pl körök vagy vonalak) vagy egy előre megrajzolt minta is.
Várjuk meg, amíg a csoki elkezd dermedni. Amikor már csak kicsit ragad az ujjunkra a csoki, akkor vegyük ki a tortát a hűtőből, majd tekerjük a torta köré a még nem egészen megdermedt csokit a sütőpapírral úgy, hogy a papír illeszkedjen mindenhol a tortához. Kézzel óvatosan, de határozott mozdulatokkal simogassuk rá a tortára, majd tegyük hűtőbe.
Ha a csoki megdermedt, akkor egyszerűen csak húzzuk le róla a sütőpapírt.
Ízlés szerint díszíthetjük még mandulával, raffaello golyókkal. Ki mivel szeretné.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









