Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello torta recept

Raffaello torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 6 nagy  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 200 g cukor
    • 100 g őrölt mandula
    • 125 g liszt

    Krém:

    • 200 g fehér csokoládé és 1 dl habtejszín
    • 200 g mascarpone vagy más krémsajt
    • 50 g kókuszreszelék
    • 6 dl habtejszín (mi cukrozottat használtunk) /ha nem cukrozottat használsz, akkor adj a krémhez kb 20 dkg cukrot/

    Díszítéshez:

    • ha szeretnénk rá csokicsipkét, akkor ét vagy tejcsóki
    • kókuszreszelék, mandula, raffaello golyók ízlés szerint

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tormát előkészítjük. Ha szeretnénk, akkor használhatunk hozzá sütőpapírt, de a vajazás-lisztezés is jó megoldás. A sütőt 175 fokon előmelegítjük.

    Válasszuk szét a tojásokat. Verjük fel a tojásfehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá, majd dolgozzuk hozzá kézi habverővel a tojássárgákat, majd a lisztet és a mandulát is. Óvatos mozdulatokkal dolgozzunk, hogy ne törjük össze a habot.

    A kész tésztát öntsük a tepsibe és süssük kb 30-40 percig. Langyosan fordítsuk át egy tálcára (tehát a teteje legyen alul), majd hűstük ki.

    Krém:

    A kockára tört csokoládéra öntsük rá a felforralt tejszínt és olvasszuk el benne. Adjuk hozzá a krémsajtot, valamint a kókuszreszeléket és kavarjuk simára.

    Öntsük hozzá a habtejszínt folyékonyan (amit előtte jól behűtöttünk) és verjük fel az egészet jó keményre. Kell nekik kb 5-7 perc, de fel lehet verni! Ne ijedjünk meg tőle!

    Összeállítás:

    A kisült piskótát vágjuk 3 lapba, majd töltsük be a lapokat úgy, hogy a külsejét is körbe tudjuk kenni valamint kevés még maradjon a díszítéshez.

    Ha szeretnénk csokicsipkét is készíteni, akkor azt a következő módon tehetjük meg: számoljuk ki a torta kerületét (a torta átmérője*pí-3,14. Ha jobban szeretünk méricskélni, akkor egy centivel mérjük le körben). Mérjük le a magasságát is és vágjunk ki egy ekkora sütőpapírt, amekkora a torta kerülete és amilyen magas díszítést szeretnénk.

    Olvasszuk meg a csokit, majd tegyük egy eldobható habzsákba (ha ez nincs, akkor egy erősebb zacskóba) és a végére vágjunk egy nem túl kicsi, de nem is túl nagy lyukat.

    A levágott sütőpapírra rajzoljuk rá a csokival a kigondolt mintát (ez lehet random, pl körök vagy vonalak) vagy egy előre megrajzolt minta is.

    Várjuk meg, amíg a csoki elkezd dermedni. Amikor már csak kicsit ragad az ujjunkra a csoki, akkor vegyük ki a tortát a hűtőből, majd tekerjük a torta köré a még nem egészen megdermedt csokit a sütőpapírral úgy, hogy a papír illeszkedjen mindenhol a tortához. Kézzel óvatosan, de határozott mozdulatokkal simogassuk rá a tortára, majd tegyük hűtőbe.

    Ha a csoki megdermedt, akkor egyszerűen csak húzzuk le róla a sütőpapírt.

    Ízlés szerint díszíthetjük még mandulával, raffaello golyókkal. Ki mivel szeretné.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá