Raffaello torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Lap:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 200 g cukor
- 150 g kókuszreszelék
- 100 g liszt
- 50 g kukoricakeményitő
- 1 cs vaniliacukor
- 5 g sütőpor
- csipet só
- egy kiskanál citromlé
Krém:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 200 g cukor
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 650 ml tej
- 6 g zselatinlap (3-4 zselatinlap)
- 250 g vaj
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
- kókuszreszelék
- mandula pirítva
Elkészítése:
A laphoz felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral és a citromlével.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a keményítőt és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összeforgatjuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába símitjuk és 180 fora előmelegített sütőben világosra sütjük kb 20 perc alatt (tűpróbát végezzünk!). Ne süssük túl, mert mert könnyen szárad!
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és 600 ml tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzáadjuk a puha vajat és jól összekeverjük.
A zselatinlapot 10 percig hideg vízben beáztatjuk, majd az 50 ml tejben felolvasztjuk (ne forraljuk, elég ha a zselatin elolvad) és a meleg krémhez óvatosan hozzákeverjük.
A krémet rásímitjuk a hideg kókuszlapra, amit egy magas oldalú tortaformába teszünk, hogy beleférjen a lap meg a krém.
1 éjszakán át a hűtőben pihentjük (vagy amíg a krém megdermed).
A tetejére rásímitjuk a tejszínhab 1/4-ét, majd jól megszórjuk kókuszreszelékkel, a többi tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk mandulával.