Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello torta recept

Raffaello torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Lap:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 200 g cukor
    • 150 g kókuszreszelék
    • 100 g liszt
    • 50 g kukoricakeményitő
    • 1 cs vaniliacukor
    • 5 g sütőpor
    • csipet só
    • egy kiskanál citromlé

    Krém:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 200 g cukor
    • 2 cs vanília ízű pudingpor
    • 650 ml tej
    • 6 g zselatinlap (3-4 zselatinlap)
    • 250 g vaj

    Tetejére:

    • 200 ml habtejszín
    • kókuszreszelék
    • mandula pirítva

    Elkészítése:

    A laphoz felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral és a citromlével.

    Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a keményítőt és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összeforgatjuk.

    A masszát egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába símitjuk és 180 fora előmelegített sütőben világosra sütjük kb 20 perc alatt (tűpróbát végezzünk!). Ne süssük túl, mert mert könnyen szárad!

    A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és 600 ml tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzáadjuk a puha vajat és jól összekeverjük.

    A zselatinlapot 10 percig hideg vízben beáztatjuk, majd az 50 ml tejben felolvasztjuk (ne forraljuk, elég ha a zselatin elolvad) és a meleg krémhez óvatosan hozzákeverjük.

    A krémet rásímitjuk a hideg kókuszlapra, amit egy magas oldalú tortaformába teszünk, hogy beleférjen a lap meg a krém.

    1 éjszakán át a hűtőben pihentjük (vagy amíg a krém megdermed).

    A tetejére rásímitjuk a tejszínhab 1/4-ét, majd jól megszórjuk kókuszreszelékkel, a többi tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk mandulával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá