Raffaello torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Lap:

  • 9 tojásfehérje
  • 200 g cukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 100 g liszt
  • 50 g kukoricakeményitő
  • 1 cs vaniliacukor
  • 5 g sütőpor
  • csipet só
  • egy kiskanál citromlé

Krém:

  • 9 tojássárgája
  • 200 g cukor
  • 2 cs vanília ízű pudingpor
  • 650 ml tej
  • 6 g zselatinlap (3-4 zselatinlap)
  • 250 g vaj

Tetejére:

  • 200 ml habtejszín
  • kókuszreszelék
  • mandula pirítva

Elkészítése:

A laphoz felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral és a citromlével.

Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a keményítőt és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összeforgatjuk.

A masszát egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába símitjuk és 180 fora előmelegített sütőben világosra sütjük kb 20 perc alatt (tűpróbát végezzünk!). Ne süssük túl, mert mert könnyen szárad!

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és 600 ml tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzáadjuk a puha vajat és jól összekeverjük.

A zselatinlapot 10 percig hideg vízben beáztatjuk, majd az 50 ml tejben felolvasztjuk (ne forraljuk, elég ha a zselatin elolvad) és a meleg krémhez óvatosan hozzákeverjük.

A krémet rásímitjuk a hideg kókuszlapra, amit egy magas oldalú tortaformába teszünk, hogy beleférjen a lap meg a krém.

1 éjszakán át a hűtőben pihentjük (vagy amíg a krém megdermed).

A tetejére rásímitjuk a tejszínhab 1/4-ét, majd jól megszórjuk kókuszreszelékkel, a többi tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk mandulával.