Hozzávalók:
Lap:
Krém:
Tetejére:
Elkészítése:
A laphoz felverjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, a cukorral és a citromlével.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a keményítőt és a kókuszreszeléket, majd óvatosan összeforgatjuk.
A masszát egy sütőpapírral bélelt 23 cm-es tortaformába símitjuk és 180 fora előmelegített sütőben világosra sütjük kb 20 perc alatt (tűpróbát végezzünk!). Ne süssük túl, mert mert könnyen szárad!
A krémhez a tojássárgákat a cukorral, a pudingporral és 600 ml tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre felfőzzük. Még melegen hozzáadjuk a puha vajat és jól összekeverjük.
A zselatinlapot 10 percig hideg vízben beáztatjuk, majd az 50 ml tejben felolvasztjuk (ne forraljuk, elég ha a zselatin elolvad) és a meleg krémhez óvatosan hozzákeverjük.
A krémet rásímitjuk a hideg kókuszlapra, amit egy magas oldalú tortaformába teszünk, hogy beleférjen a lap meg a krém.
1 éjszakán át a hűtőben pihentjük (vagy amíg a krém megdermed).
A tetejére rásímitjuk a tejszínhab 1/4-ét, majd jól megszórjuk kókuszreszelékkel, a többi tejszínhabbal díszítjük és megszórjuk mandulával.