Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pudingos gyümölcstorta recept

Pudingos gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 4 ek liszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 ek kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • fél cs sütőpor

    Pudingos töltelék:

    • 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
    • 4 dl tej
    • 4 ek kristálycukor

    Tetejére:

    • 1 cs tortazselé
    • 2 ek kristálycukor
    • 2,5 dl víz
    • gyümölcsök ízlés szerint

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a sütőporral kevert lisztet.

    Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába beleöntjük (simítjuk) a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

    Közben a pudingot a szokásos módon (jó sűrűre) megfőzzük.

    A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a tortára rákenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket pedig ráhelyezzük a pudingra.

    A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre ráöntjük.

    Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá