Pudingos gyümölcstorta recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 ek liszt
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- fél cs sütőpor
Pudingos töltelék:
- 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
- 4 dl tej
- 4 ek kristálycukor
Tetejére:
- 1 cs tortazselé
- 2 ek kristálycukor
- 2,5 dl víz
- gyümölcsök ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a sütőporral kevert lisztet.
Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába beleöntjük (simítjuk) a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).
Közben a pudingot a szokásos módon (jó sűrűre) megfőzzük.
A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a tortára rákenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket pedig ráhelyezzük a pudingra.
A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre ráöntjük.
Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen.