Pudingos gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Pudingos gyümölcstorta

Hozzávalók:
Tészta:

  • 4 ek liszt
  • 4 tojás
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • fél cs sütőpor

Pudingos töltelék:

  • 1 cs vanília ízű főzős pudingpor
  • 4 dl tej
  • 4 ek kristálycukor

Tetejére:

  • 1 cs tortazselé
  • 2 ek kristálycukor
  • 2,5 dl víz
  • gyümölcsök ízlés szerint

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vaníliás cukorral kihabosítjuk. A fehérjét a kristálycukorral kemény habbá felverjük, majd finoman belekeverjük a tojássárgáját. Végül pedig nagyon óvatosan, hogy a hab ne törjön össze, belekeverjük a sütőporral kevert lisztet.

Kivajazott, lisztezett gyümölcstorta formába beleöntjük (simítjuk) a masszát és az előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-25 percig sütjük (tűpróba).

Közben a pudingot a szokásos módon (jó sűrűre) megfőzzük.

A megsült tésztát a formából kiborítjuk és a langyosra kihűlt pudingot a tortára rákenjük. A megmosott (felvágott) gyümölcsöket pedig ráhelyezzük a pudingra.

A tortazselét a csomagolás hátulján olvasható leírás szerint elkészítjük, majd a gyümölcsökre ráöntjük.

Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe, hogy a zselé megdermedjen.