Paleo totus torta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 18 cm-es formához:
Az alaphoz:
- 6 dkg paleo édesmorzsa
- 1 teáskanál holland kakaópor
- 3 dkg folyékony kókuszolaj
A túrós réteghez:
- 30 dkg totu
- 5 dkg eritritol
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 4 lapzselatin (vagy 7 g por)
- 1,5 dl víz
A tetejére:
- 10 dkg paleo étcsokoládé
- 1 evőkanál folyékony kókuszolaj
A díszítéshez:
- transzfer fólia (vagy wax fólia ha nem szeretnénk színezni a díszítést)
- 5 dkg paleo fehér csokoládé
- 58 cm bársony szalag
- 10 málna
- 10 áfonya
Elkészítése:
Az alap hozzávalóit összekeverjük, majd az oldalán wax fóliával vagy sütőpapírral bélelt 18 centis tortaforma aljába simítjuk.
Az alapot hűtőbe tesszük, amíg a túrós réteget elkészítjük, amihez a forró vízben feloldjuk a zselatint, majd a többi hozzávalóval együtt egynemű krémmé turmixoljuk. Ráöntjük az alapra, majd visszatesszük a hűtőbe.
Ha megdermedt ráöntjük a kókuszolajjal, vízgőz fölött felolvasztott csokoládéval. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Eltávolítjuk a tortagyűrűt és a papírt vagy fóliát. Forró vízbe mártott késsel 10 egyforma cikkre vágjuk a torta tetején lévő csokoládét (folyamatosan letörölgetve a késre kerülő csokoládét, illetve két vágás uán mindig vissza kell tenni a forró vízbe a kést, hogy könnyen és szépen lehessen az ékeket kialakítani).
A díszítéshez a transzfer vagy wax fóliából olyan széles és olyan magas csíkot vágunk, mint a torta (én két egyforma hosszú csíkot készítettem, mert a transzfer fóliából nem lehetett volna megoldani egyben).
Rákenjük a vízgőz fölött felolvasztott paleo fehér csokoládét. Hagyjuk, hogy szilárduljon, de ne engedjük teljesen megkeményedni a csokoládét. A torta szélére simítjuk, a fóliás felével kifelé.
Hűtőbe téve hagyjuk, hogy a csokoládé teljesen szilárddá váljon. Eltávolítjuk a fóliát. Bársony szalagot tekerünk köré (én egy csöpp olvasztott csokoládéval rögzítettem az egyik végét, majd körbe tekertem a tortán a szalagot, végül a másik végét szintén a csokival rögzítettem a szalag elején, tehát, nem a tortán).
A tetejére málnaszemeket és áfonyát teszünk, amiket szintén pár csepp csokoládéval rögzíthetünk.
Tipp:
Nem a legegyszerűbb recept, de cserébe teljesen paleo és tejmentes!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »