Oroszkrém torta recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 9 ek cukor
- 9 evőkanál finomliszt
Krém:
- 10 dkg kristálycukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 100 g mazsola
- 0,5 dl rum (barna)
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag expressz zselatin fix (nem kell külön felfőzni, egyszerűen csak hozzá kell keverni)
Elkészítése:
Hagyományos módon piskótát sütünk.
Egy 26 cm-es átmérőjű kerek tortaformát kibélelünk sütőpapírral (csak az alját) és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy tálba öntjük, a csipet sóval kemény habbá verjük. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját és a cukrot. Végül a lisztet.
A masszát beleöntjük a formába és mehet a sütőbe. Kb 20 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, a formából egy rácsra tesszük, teljesen kihűtjük, majd 3 lapba vágjuk.
A krémhez a cukrot és a tojássárgákat keverjük el, adjuk hozzá a tejet és forraljuk fel. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk az express zselatin fixet.
A mazsolát beáztatjuk rumba, majd lecsepegtetjük.
A habtejszínt habbá verjük. A hab 3/4 részét belekeverjük a krémre, a többit félretesszük a díszítéshez.
A kihűlt krémbe apránként belekeverjük a tejszínhab 3/4 részét, a többivel majd díszítjük a tortát.
A piskóta alsó lapját egy tálcára helyezzük és rátesszük a krém 1/3-át. A krémet úgy osszuk be, hogy a tortát is be kell vonni vele. A krém első részét rákenjük az alsó lapra, majd megszórjuk a rumba áztatott mazsolával.
Rátesszük a 2. lapot, ezt megkenjük a krém második felével, megszórjuk a maradék mazsolával. Ráhelyezzük az utolsó lapot és a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Én a díszítésre szánt tejszínhabba kevertem ételszínezéket. Az első adagba csak 3 cseppet, aztán megdupláztam, hogy intenzívebbek legyen a színek. Ízlés szerint díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »