New York sajttorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek rumaroma
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 db 3 az 1-ben kávé 2-2,5 dl langyos vízben feloldva
- vaj a forma kikenéséhez
Krémhez:
- 65 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 evőkanál finomliszt
- 1 rúd vanília kikapart magja vagy aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg sótlan mogyoró
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Először elkészítjük a torta tésztáját. Ehhez a vajat felmelegítjük, kicsit visszahűtjük és összekeverjük a darált keksszel, porcukorral, rumaromával, kakaóporral és a feloldott kávéval (Annyi kávét adjunk hozz, hogy jól formázható legyen a massza).
Egy 24 cm-es kerek tortaformát kikenünk vajjal és az aljába nyomkodjuk a vajas-kekszes tésztát. Betesszük a sütőbe és 5 perc alatt aranysárgára sütjük.
Alacsony fordulatszámon elektromos mixerrel keverjük simára a sajtkrémet a cukorral, a tejföllel és a liszttel. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliát, majd egyenként a tojásokat is. Amikor már az összes hozzávaló benne van, még kicsit keverünk rajta.
Ha kihűlt a tortalap, akkor öntsük, egyengessük rá a sajtkrémet, mogyoróval egyenletesen hintsük meg tetejét.
Az előmelegített sütőben 160 fokra visszavéve a hőmérsékletet körülbelül 50 percig süssük. Akkor jó, ha a széle már megszilárdult, a közepe még kissé nedves. Zárjuk el a sütőt és nyitott sütőajtó mellett várjuk meg, amíg kihűl, csak utána vegyük ki.
A kihűlt tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Adhatunk hozzá epres vagy áfonyás öntetet. Én tejszínhabbal és marcipánnal díszítettem, születésnapi tortának!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










