New York sajttorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek rumaroma
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 db 3 az 1-ben kávé 2-2,5 dl langyos vízben feloldva
- vaj a forma kikenéséhez
Krémhez:
- 65 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 rúd vanília kikapart magja vagy aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg sótlan mogyoró
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Először elkészítjük a torta tésztáját. Ehhez a vajat felmelegítjük, kicsit visszahűtjük és összekeverjük a darált keksszel, porcukorral, rumaromával, kakaóporral és a feloldott kávéval (Annyi kávét adjunk hozz, hogy jól formázható legyen a massza).
Egy 24 cm-es kerek tortaformát kikenünk vajjal és az aljába nyomkodjuk a vajas-kekszes tésztát. Betesszük a sütőbe és 5 perc alatt aranysárgára sütjük.
Alacsony fordulatszámon elektromos mixerrel keverjük simára a sajtkrémet a cukorral, a tejföllel és a liszttel. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliát, majd egyenként a tojásokat is. Amikor már az összes hozzávaló benne van, még kicsit keverünk rajta.
Ha kihűlt a tortalap, akkor öntsük, egyengessük rá a sajtkrémet, mogyoróval egyenletesen hintsük meg tetejét.
Az előmelegített sütőben 160 fokra visszavéve a hőmérsékletet körülbelül 50 percig süssük. Akkor jó, ha a széle már megszilárdult, a közepe még kissé nedves. Zárjuk el a sütőt és nyitott sütőajtó mellett várjuk meg, amíg kihűl, csak utána vegyük ki.
A kihűlt tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Adhatunk hozzá epres vagy áfonyás öntetet. Én tejszínhabbal és marcipánnal díszítettem, születésnapi tortának!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »