New York sajttorta recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 35 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 2 ek rumaroma
- 1 púpos ek cukrozatlan kakaópor
- 1 db 3 az 1-ben kávé 2-2,5 dl langyos vízben feloldva
- vaj a forma kikenéséhez
Krémhez:
- 65 dkg natúr krémsajt
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál finomliszt
- 1 rúd vanília kikapart magja vagy aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl
- 5 dkg sótlan mogyoró
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
Először elkészítjük a torta tésztáját. Ehhez a vajat felmelegítjük, kicsit visszahűtjük és összekeverjük a darált keksszel, porcukorral, rumaromával, kakaóporral és a feloldott kávéval (Annyi kávét adjunk hozz, hogy jól formázható legyen a massza).
Egy 24 cm-es kerek tortaformát kikenünk vajjal és az aljába nyomkodjuk a vajas-kekszes tésztát. Betesszük a sütőbe és 5 perc alatt aranysárgára sütjük.
Alacsony fordulatszámon elektromos mixerrel keverjük simára a sajtkrémet a cukorral, a tejföllel és a liszttel. Adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliát, majd egyenként a tojásokat is. Amikor már az összes hozzávaló benne van, még kicsit keverünk rajta.
Ha kihűlt a tortalap, akkor öntsük, egyengessük rá a sajtkrémet, mogyoróval egyenletesen hintsük meg tetejét.
Az előmelegített sütőben 160 fokra visszavéve a hőmérsékletet körülbelül 50 percig süssük. Akkor jó, ha a széle már megszilárdult, a közepe még kissé nedves. Zárjuk el a sütőt és nyitott sütőajtó mellett várjuk meg, amíg kihűl, csak utána vegyük ki.
A kihűlt tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap szeleteljük.
Tipp:
Adhatunk hozzá epres vagy áfonyás öntetet. Én tejszínhabbal és marcipánnal díszítettem, születésnapi tortának!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mire jó egy konyhai pároló és hogyan használd? (x)
A konyhai pároló, mint konyhai eszköz talán nem tűnik nélkülözhetetlennek,
Tovább olvasom »
Mit kezdjünk a maradék sonkával? 7 ötlet hétfő estére
A húsvéti sonkából szinte mindig marad, és bár egy darabig még jólesik egy
Tovább olvasom »
5 töltött tojás, amitől leesik az állad – húsvéti klasszikus újragondolva
A húsvéti tojás nem csak dísz lehet – mutatunk öt isteni töltött tojás rece
Tovább olvasom »
12 sós vendégváró húsvétra – pogácsák és rágcsák a locsolóknak
Húsvétkor nemcsak a sonkás-tojásos reggeli kerül az asztalra, hanem az apró
Tovább olvasom »
Húsvéti édes sütemények, amik ünnepi hangulatot varázsolnak
A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak az édes finomságok sem, hiszen ezek k
Tovább olvasom »
Ünnepi reggelik húsvétra – sonkás, tojásos, tormás finomságok egy helyen
A húsvéti reggeliknek különleges hangulata van: sonkaillat, friss torma, to
Tovább olvasom »