Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kinder sajttorta recept

Kinder sajttorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
    Alap:

    • 300 g darált keksz
    • 150 g olvasztott, visszahűtött vaj

    Krém:

    • 500 g mascarpone
    • 3 dl cukrozott habtejszín
    • 200 g kinder csoki (16 szelet)
    • 3,5 csomag kinder bueno

    Tetejére:

    • 1,5 dl habtejszín
    • 50 g tejcsoki
    • 1,5 csomag kinder bueno

    Elkészítése:

    A kekszet összekeverjük a vajjal. A forma aljába sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belesimítjuk a kekszet és jól lenyomkodjuk (elég vastag lesz, ezért, ha vékonyabb alappal készítenénk akkor 200 g keksz és 100 g vaj szükséges hozzá).

    A kinder csokit megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ha nem elég édes a krém, adhatunk hozzá porcukrot.

    A kinder buenót kockákra vágjuk, majd ezt is a krémbe forgatjuk.

    Az elkészült krémet az alapra simítjuk egyenletesen, majd páró órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

    Másnap a tortaforma szélét levesszük. A csokit 20 g tejszínnel összeolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, de még folyós, akkor egy zacskóba kanalazzuk, az egyik sarkán apró lyukat vágunk és rácsorgatjuk a tortára.

    A maradék tejszínt kevés porcukorral felverjük, ízlés szerint habrózsákat nyomunk a tortára, majd mindegyik habrózsára teszünk 1-1 kocka kinder buenót.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá