Kinder sajttorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kinder sajttorta

Hozzávalók egy 22 cm-es formához:
Alap:

  • 300 g darált keksz
  • 150 g olvasztott, visszahűtött vaj

Krém:

  • 500 g mascarpone
  • 3 dl cukrozott habtejszín
  • 200 g kinder csoki (16 szelet)
  • 3,5 csomag kinder bueno

Tetejére:

  • 1,5 dl habtejszín
  • 50 g tejcsoki
  • 1,5 csomag kinder bueno

Elkészítése:

A kekszet összekeverjük a vajjal. A forma aljába sütőpapírt teszünk, majd egyenletesen belesimítjuk a kekszet és jól lenyomkodjuk (elég vastag lesz, ezért, ha vékonyabb alappal készítenénk akkor 200 g keksz és 100 g vaj szükséges hozzá).

A kinder csokit megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a mascarponét, beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. Ha nem elég édes a krém, adhatunk hozzá porcukrot.

A kinder buenót kockákra vágjuk, majd ezt is a krémbe forgatjuk.

Az elkészült krémet az alapra simítjuk egyenletesen, majd páró órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap a tortaforma szélét levesszük. A csokit 20 g tejszínnel összeolvasztjuk. Ha langyosra hűlt, de még folyós, akkor egy zacskóba kanalazzuk, az egyik sarkán apró lyukat vágunk és rácsorgatjuk a tortára.

A maradék tejszínt kevés porcukorral felverjük, ízlés szerint habrózsákat nyomunk a tortára, majd mindegyik habrózsára teszünk 1-1 kocka kinder buenót.