New York-i sajttorta recept

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 20 dkg darált keksz (Albert keksz)
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 4 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat, vagy 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 50 dkg natúr sajtkrém (mascarpone a legjobb)
A tetejére:
- 3 dl tejföl (20%-os)
- 2 teáskanál cukor
- 1 negyed citrom leve
Elkészítése:
A New York-i sajttorta alapjának elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a darált keksszel és a cukorral. Bármilyen keksz jó hozzá, de talán az itthon kapható kekszek közül az Albert keksz a legjobb. A kekszet szalvétában, konyharuhában vagy bármilyen módon daráljuk le. Az így elkészült vajas-kekszes masszát egyenletesen nyomkodjuk bele egy kerek tortaformába, majd 180 fokon süssük mindössze 5 percig. A tortaformából ne vegyük ki az alapot, hagyjuk benne.
A töltelék elkészítéséhez keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojásokat. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a citrom levét és reszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. Ha ezekből a hozzávalókból sima, homogén masszát kaptunk, keverjük bele a natúr sajtkrémet.
A tölteléket egyenletesen simítsuk rá a félig megsült kekszes alapra, majd tegyük be a sütőt 160 fokra, és süssük 1 órán keresztül.
A sajttorta tetejére való krémhez keverjük össze a tejfölt, a cukrot és a citromlevet, majd kenjük rá a megsült sajttortára. A sütőt ismét melegítsük fel 180 fokra, és tegyük vissza a tortát 5 percre, hogy a “topping” kissé megsüljön.
Hagyjuk a sajttortát a tortaformában teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, óvatosan vegyük le a tortaformát, és szépen szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »