New York-i sajttorta recept

Hozzávalók:
A kekszes alaphoz:
- 20 dkg darált keksz (Albert keksz)
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
A töltelékhez:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 4 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 dkg liszt
- 1 teáskanál vanília kivonat, vagy 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 50 dkg natúr sajtkrém (mascarpone a legjobb)
A tetejére:
- 3 dl tejföl (20%-os)
- 2 teáskanál cukor
- 1 negyed citrom leve
Elkészítése:
A New York-i sajttorta alapjának elkészítéséhez olvasszuk meg a vajat, és keverjük össze a darált keksszel és a cukorral. Bármilyen keksz jó hozzá, de talán az itthon kapható kekszek közül az Albert keksz a legjobb. A kekszet szalvétában, konyharuhában vagy bármilyen módon daráljuk le. Az így elkészült vajas-kekszes masszát egyenletesen nyomkodjuk bele egy kerek tortaformába, majd 180 fokon süssük mindössze 5 percig. A tortaformából ne vegyük ki az alapot, hagyjuk benne.
A töltelék elkészítéséhez keverjük habosra a vajat és a cukrot, majd fokozatosan adjuk hozzá a felvert tojásokat. Ezt követően adjuk hozzá a lisztet, a citrom levét és reszelt héját, valamint a vaníliakivonatot. Ha ezekből a hozzávalókból sima, homogén masszát kaptunk, keverjük bele a natúr sajtkrémet.
A tölteléket egyenletesen simítsuk rá a félig megsült kekszes alapra, majd tegyük be a sütőt 160 fokra, és süssük 1 órán keresztül.
A sajttorta tetejére való krémhez keverjük össze a tejfölt, a cukrot és a citromlevet, majd kenjük rá a megsült sajttortára. A sütőt ismét melegítsük fel 180 fokra, és tegyük vissza a tortát 5 percre, hogy a “topping” kissé megsüljön.
Hagyjuk a sajttortát a tortaformában teljesen kihűlni, majd tegyük hűtőbe legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakát hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, óvatosan vegyük le a tortaformát, és szépen szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »