Narancsos-csokoládés torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 250 g tejföl
- 100 g cukor
- 2 csomag habfixáló
- 2 teáskanál étkezési zselatin
- 50 g csokoládé
Teteje:
- 100 g csokoládé
- 50 g csokoládé díszítésnek
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixálóval.
A tejfölt a cukorral jól kikavarjuk, majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk.
A zselatint felmelegítjük 1 dl vízzel, addig míg el nem olvad, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a tejszínhabos krémhez.
A kész krémet kétfelé vesszük. Az egyik felébe a narancsaromát, másik felébe a megolvasztott csokoládét keverjük.
A kihűlt piskótánkat három lapba vágjuk. Az alsó lapra a narancsos krémet kenjük, rá jön a második lap, erre a csokis krém és végül a harmadik piskóta.
Tetejére egy tábla csokoládét olvasztunk gőz fölött. Díszítésként fél tábla csokoládéból bonbont készítettem.
Tipp:
Én a tetejére készítettem még kristálycukorból karamell szálakat is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »