Narancsos-csokoládés torta recept

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 evőkanál víz
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 evőkanál cukor
- 1 cs sütőpor
Krém:
- 5 dl habtejszín
- 250 g tejföl
- 100 g cukor
- 2 csomag habfixáló
- 2 teáskanál étkezési zselatin
- 50 g csokoládé
Teteje:
- 100 g csokoládé
- 50 g csokoládé díszítésnek
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot és habosra keverjük, majd a többi hozzávalót is belerakjuk.
Vajazott, lisztezett formába simítjuk a masszát és 180 fokra melegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk.
A kész piskótát kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
A krémhez a tejszínhabot felverjük a habfixálóval.
A tejfölt a cukorral jól kikavarjuk, majd a tejszínhabot hozzáforgatjuk.
A zselatint felmelegítjük 1 dl vízzel, addig míg el nem olvad, majd langyosra hűtjük és hozzáadjuk a tejszínhabos krémhez.
A kész krémet kétfelé vesszük. Az egyik felébe a narancsaromát, másik felébe a megolvasztott csokoládét keverjük.
A kihűlt piskótánkat három lapba vágjuk. Az alsó lapra a narancsos krémet kenjük, rá jön a második lap, erre a csokis krém és végül a harmadik piskóta.
Tetejére egy tábla csokoládét olvasztunk gőz fölött. Díszítésként fél tábla csokoládéból bonbont készítettem.
Tipp:
Én a tetejére készítettem még kristálycukorból karamell szálakat is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »