Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács torta recept

Mézeskalács torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 120 g méz
    • 120 ml olaj
    • 150 ml víz
    • 160 g finomliszt
    • 110 g barna cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 10 g sütőpor
    • 2 tk mézeskalács fűszerkeverék

    Krémhez:

    • 200 g vaj
    • 130 g porcukor
    • 400 g mascarpone
    • 100 g olvasztott fehércsoki
    • vaníliaőrlemény
    • 1 narancs reszelt héja

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

    A mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.

    A kész masszát az alaposan kivajazott és lisztezett formába öntjük. Betoljuk a sütőbe, majd kb 20 perc múlva letakarjuk alufóliával és még további 30 percig sütjük.

    Még melegen kiöntjük a formából, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.

    A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, a mascarponét, a vaníliát és a narancs héját, majd alaposan elkeverjük az egészet.

    A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá