Mézeskalács torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:
Tészta:
- 120 g méz
- 120 ml olaj
- 150 ml víz
- 160 g finomliszt
- 110 g barna cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 10 g sütőpor
- 2 tk mézeskalács fűszerkeverék
Krémhez:
- 200 g vaj
- 130 g porcukor
- 400 g mascarpone
- 100 g olvasztott fehércsoki
- vaníliaőrlemény
- 1 narancs reszelt héja
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A mézet, vizet és olajat összekeverjük egy edényben, majd belekeverjük a tojásokat és a barna cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval, fűszerekkel, majd összekeverjük a tojásos keverékkel.
A kész masszát az alaposan kivajazott és lisztezett formába öntjük. Betoljuk a sütőbe, majd kb 20 perc múlva letakarjuk alufóliával és még további 30 percig sütjük.
Még melegen kiöntjük a formából, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk.
A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral, hozzácsorgatjuk a vízgőz fölött felolvasztott fehércsokoládét, a mascarponét, a vaníliát és a narancs héját, majd alaposan elkeverjük az egészet.
A kihűlt lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy maradjon a torta bevonásához is belőle. A tortát körbekenjük a krémmel és mézeskalácsokkal díszítjük.